Nikkie Plessen mengt zich opnieuw in mondkapjesdebat

Nikkie Plessen (35) begint een van de prominentste spelers te worden in het mondkapjesdebat. Elke keer als het in de nieuwsrubriek RTL Boulevard over mondkapjes gaat, mag Nikkie haar mening spuwen. Ze is vrij consequent: in mei noemde ze mondkapjes clownesk, vorige week waarschuwde ze voor schijnveiligheid en nu wijst ze erop dat mondkapjes niet echt fashionable zijn. “Ik vind het niet fijn om naar iemand te kijken met een mondkapje, dus ik doe het liever niet.

Nikkie, die onlangs onder vuur lag omdat ze multimiljonair is maar wel 927.000 euro noodsteun graaide, vindt al die regels voor mondkapjes niet meer te volgen. Ze wil dat Europa één lijn trekt.

Hoewel het merendeel van Europa aan de mondkapjes zit en het hier nog flink meevalt, wil Nikkie merkwaardig genoeg dus wel dat Europa dezelfde regels gaat hanteren. “Waar ik eigenlijk gewoon meer behoefte aan heb is dat in heel Europa de regels gelijkgesteld worden. Dan snap ik ze en dan kan je ze volgen. Maar als je het in het ene land wel doet en in het andere land niet, dan vind ik het gewoon heel erg vaag.”

Iedereen doet nu maar een beetje, ook in haar P.C. Hooftstraat, merkt Nikkie. “Ik weet dat ze bijvoorbeeld bij Louis Vuitton ervoor hebben gekozen om het overal gelijk te trekken, dus als één van de enige winkels hebben ze kleding waar mondkapjes gedragen worden. Maar dat komt omdat het echt vanuit Frankrijk is.”

Ik zoek echt gewoon naar die saamhorigheid die we eigenlijk met alles hebben in Europa. Dat we ook hier gewoon naar saamhorigheid gaan.”

Lees ook:
Nikkie Plessen wil geen snuffelaars meer in haar winkel (29 april)
Nikkie Plessen heeft 28 miljoen, vraagt overheidssteun (20 mei)
Nikkie Plessen compleet uitgekotst door haar buren (24 mei)
Nikkie Plessen bevestigt burenruzie: ‘Buurman is zielig’ (28 mei)
Miljonair Nikkie Plessen pakt 927.000 euro noodsteun (16 juli)
Nikkie Plessen reageert op rel, stort noodsteun terug (16 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen