Arie Boomsma: ‘NSB-verwijt kwam van bange mensen’

Sportschoolgriezel Arie Boomsma, die adverteerders opriep om Veronica Inside te boycotten en daarna schijnheilig riep dat het programma van hem niet van de buis hoeft, denkt dat mensen die hem een NSB’er noemen – zoals Fidan Ekiz – vooral heel bange mensen zijn die niet tegen verandering kunnen. “Mensen die bang zijn voor verandering reageren extreem fel. Zo’n relativering helpt“, zegt de alleswetende Arie, die buiten de hoofdstedelijke bubbel behoorlijk wordt uitgekotst, op Instagram.

Af en toe staan BN’ers toe dat gewone mensen hen vragen stellen op Instagram en ook Arie hield gisteren zo’n Q&A-sessie. “Hoe zorg je ervoor dat de negatieve energie vanuit de media geen effect heeft op jouw leven?“, vroeg een van zijn volgers.

Daarop gaf Arie aan niet immuun te zijn voor alle negativiteit die op hem afkomt. “Het heeft altijd een beetje effect hoor. Die vorm van negativiteit is ruis. Een paar dingen helpen; als je er niet naar kijkt, bestaat het niet.”

Arie heeft het daarna over de VI-rel. “Ik heb nu net een relletje meegemaakt nadat ik kritiek had op een populaire talkshow. Dat werd breed uitgemeten in allerlei media. Dan helpt het ook goed naar de feiten te blijven kijken.”

Hij vervolgt: “In dit geval had ik een kritische vraag gesteld die ik al twee keer eerder heb gesteld afgelopen jaren (moet je als adverteerder, kijker, zender een programma ogelijk willen maken dat vaak racistisch is en discriminerend ten opzichte van transgenders en homo’s?). De reden dat de reacties nu feller waren dan voorheen is dat de tijd explosief is.”

Een mondiaal protest blaast wind in de zeilen van verandering. Mensen die bang zijn voor verandering reageren extreem fel. Zo’n relativering helpt. En daarnaast; concentreer je op positieve dingen. Op zaken waar je (wel) invloed op hebt. Laat je nooit leiden door lof óf kritiek.”

Lees ook:
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (18 juni)
VI voor eerst zonder reclames na actie Arie Boomsma (22 juni)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (23 juni)
Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’ (24 juni)
Uitgekotst na VI-rel: ‘Arie Boomsma ziekte van deze tijd’ (24 juni)
Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’ (26 juni)
Halina Reijn: ‘Youp is een fossiel, een verwarde opa’ (28 juni)
Patty Brard lacht om afslachting Arie Boomsma (28 juni)
Arie Boomsma vindt zichzelf geen NSB’er (28 juni)
‘Karma: Arie Boomsma krijgt boemerang keihard terug’ (28 juni)
Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (29 juni)
Arie Boomsma vindt uitspraken Fidan Ekiz ongepast (30 juni)
Arie Boomsma roept Fidan Ekiz op matje na NSB-sneer (3 juli)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen