Albert Verlinde: ‘Prachtige uitspraken Robert Jensen’

Albert Verlinde vindt het mooi hoe Robert Jensen zich in zijn talkshow heeft uitgelaten over het overlijden van zijn moeder. Het is een prachtige ode. Dat heeft de showbizzjournalist woensdagavond gezegd in Shownieuws. Robert Jensen en zijn broer Frank Dane trekken zich even terug uit de media om dit verlies te verwerken. Als enige van de twee heeft Robert zich uitgelaten over het overlijden: hij proost op zijn moeder, die in haar eindfase een heel positieve kracht kreeg.

Albert is niet bepaald een fan van de programma’s van Robert, maar hij heeft gisteren wél naar zijn anti-coronashow gekeken. Aan het eind staalt hij uitgebreid stil bij zijn overleden moeder. “Ik vind het mooi moet ik zeggen“, zegt hij.

Hij vervolgt: “Robert Jensen is mijn vriend niet, maar als je dit zo ziet en het verdriet dat er uit straalt en dat hij toch een soort monument voor zijn moeder wil bouwen op deze manier, dat vind ik echt prachtig om te zien.”

Het zal zwaar zijn voor de heren, aldus Albert. “Het is verschrikkelijk als je het meemaakt als je moeder sterft en 74 is ook relatief jong. 74 jaar is heel jong en ze is al vijf jaar ziek. Een beetje een onbestemde ziekte ook. Eerst trillen en dan niet meer kunnen lopen en in een rolstoel terechtkomen. Dan niet meer kunnen zien.

We wensen de mannen en de hele familie veel sterkte.

Positieve kracht

Moeder Jensen was al geruime tijd ziek. “Ik zal niet in details treden, maar het is een verschrikkelijke ziekte“, aldus Jensen. “In vrij snel tempo verlies je alles, lichamelijk gezien. Alles scheidt er als het ware mee uit. Het begint eerst met je balans; dan kan je niet meer lopen, dan begin je te trillen, kan je moeilijker zien, eten, slikken.’’

Tijdens haar leven was ze nooit heel positief, maar dat werd ze wél toen het eind in zicht was. “Als je geconfronteerd wordt met iets waar je altijd het bangst voor bent geweest, dan weet je niet hoe je daarop reageert. En in het geval van mijn moeder was de reactie een bevrijding, positief. Er kwam een kracht bij haar los, die haar ook veel langer op de been heeft gehouden dan gedacht.

Als het ergste komt waar je bang voor bent, dan komt er een bepaalde kracht vrij. En daar moet je vertrouwen in hebben. En dat is iets moois.

De talkshow van Jensen ziet u hier:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen