Mischa Blok: ‘Wierd Duk, censureer jezelf af en toe!’

Mischa Blok, die in het nieuws is omdat ze vindt dat het tijd wordt voor meer Aziatische gezichten op de Nederlandse televisie, ergert zich aan Wierd Duk. De Telegraaf-journalist kan zichzelf beter af en toe censureren. Dat zegt de AvroTros-presentatrice op Twitter. Duk vindt dat mensen in ons land wel heel overgevoelig beginnen te worden. Hij merkt aan zichzelf dat hij minder makkelijk contact durft te leggen, omdat hij boos is op de overgevoeligheid van een ander te stuiten.

Als voorbeeld noemt Duk: “Ik zit in een trampoline-dinges (jaja ..) waar een blonde jonge vrouw 3 kids bij zich heeft, alle 3 donker en 1 licht Aziatisch. Als ik nu een praatje aanknoop over hun achtergrond (adoptie?) ben ik mogelijk een ‘racist’. Zo ga je dus jezelf censureren.

In dit geval is zelfcensuur helemaal niet zo erg, vindt de in Zuid-Korea geboren Blok, die zelf is geadopteerd. “Er is niks mis met jezelf af en toe censureren, Wierd Duk, ik heb er altijd zo’n ongelofelijke hekel aan dat sommige mensen bij een eerste kennismaking de volgende 3 vragen standaard stellen: Waar kom je echt vandaan? Heb je je echte ouders gevonden? Waarom hebben ze je weggedaan?

Duk vindt dit soort vragen helemaal niet raar. “Mijn punt is dat in hoogst gepolitiseerde en gepolariseerde tijden ook normaal intermenselijk contact ingewikkeld dreigt te worden. Het gaat niet specifiek over ‘adoptie’ maar over de huidige nadruk op ras, vanuit BLM, en op ‘witte schuld’.

Blok: “Even voor de duidelijkheid: het is geen logische vraag en het is ook geen normale vraag. Na vijf minuten praten meteen iemand vragen naar iets wat ontzettend pijnlijk kan zijn, dat is toch best vreemd?

Al met al is Blok in de ogen van Duk dus een behoorlijk gevoelig type.

Lees ook:
Moet DWDD-slot naar Aziatische Nederlander gaan? (10 juni)
Haat treft Mischa Blok: ‘Aziaat op DWDD? Weg ermee!’ (13 juni)

Foto: Ruud Baan, AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen