Kritiek op ‘opzichtige PR’ voor Femke Halsema bij NPO

De kritiek op Femke Halsema is ruim een week na het massale protest op de Dam nog steeds niet gaan liggen, maar toch wil men in Amsterdam níet dat ze opstapt, meent Het Parool. De Amsterdamse krant pakt uit met een opiniepeiling waaruit blijkt dat er onder stadsgenoten ‘geen meerderheid’ is voor haar aftreden: 22 procent is voor, 70 procent tegen, de rest weet het niet. Dit nieuws mag Parool-gezicht Ruben Koops vanavond komen brengen bij Op1 en morgen zit hij ook in Goedemorgen Nederland.

Merkwaardig, vindt Annabel Nanninga het. Zij is fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Amsterdam. Haar partij stoort zich al geruime tijd aan het linkse geluid in talkshows bij de NPO. Vooral D66 zou een veel te groot podium krijgen.

Nanninga zegt: “Hallo Op1, een steekproef onder 149 mensen uit Amsterdam is niet representatief, zij zijn niet ‘de Amsterdammers’ en Parool bedrijft al jaren opzichtige PR voor de burgemeester en het college. Aanfluiting dit. #fakenews“, zegt ze.

Maar goed, als we kennelijk mogen stemmen over het aftreden van de burgemeester en de NPO daar beslist objectief – kuch – verslag van doet. Mag dat dan de volgende keer ook over het áántreden van een burgemeester? #draagvlak.

Story-baas Guido den Aantrekker heeft ook gereageerd op het nieuws dat Koops vanavond in Op1 over zijn opiniepeiling mag vertellen. Hij zegt: “70 procent van de redactie van Het Parool vindt dat, lijkt me. Dat is iets anders.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen