Kritiek op Jan Kooijman-show: ‘NPO helpt stalkers’

Het nieuwe tv-programma dat Jan Kooijman gaat maken voor de publieke omroep KRO-NCRV leidt tot gefronste wenkbrauwen. Hij gaat mensen helpen die genegeerd worden door een ander, omdat ze geen contact meer willen. “Het zal je maar gebeuren: geen blauwe vinkjes meer bij je berichten, je wordt ontvolgd op social en als je belt dan krijg je de voicemail. Je bent geghost door die ene speciale persoon. Ben of ken jij iemand die dit is overkomen, meld je dan nu aan.”

Klinkt dit programma niet een beetje eng? GeenStijl vindt van wel. Als je geen antwoord meer krijgt, dan zal daar wel een reden voor zijn, merkt de opiniesite op. “Dan kan het natuurlijk zijn dat iemand HELEMAAL KLAAR met je gestalk is en niks meer met je te maken wil hebben.

Dan cynisch: “Maar gelukkig is daar nu Jan Kooijman, die mensen die geen contact met andere mensen willen namens de NPO in het nieuwe programma Ghosted alsnog helemaal de tandjes gaat lastigvallen.”

Schrijfster Saskia Noort reageert met een grap op het nieuws. “Ik vrees heel wat bezoekjes van Jan Kooijman binnenkort“, wijzend op haar besluit om haar neef Jan Roos uit haar leven te verbannen.

Onzinprogramma

Saskia Noort: “Maar serieus, wat is dit voor onzinprogramma?

Linda-eindredacteur Margot Jamisek: “Ja. Confrontatietelevisie. Mensen smullen ervan. Ik denk altijd: Als je iemand ghost heb je blijkbaar gegronde redenen om iemand niet meer te willen zien of spreken. Of je bent een lafaard en dan is het ook maar beter voor de andere partij. Wat wil je horen als je geghost bent?

Saskia: “Ja, meestal ghost ik stalkende engerds, die hele enge dingen appten. En dat lijkt mij voor de meesten gelden. Dus geef je sta(l)kkers een podium.

Margot: “Denk dat het programma gaat zeggen: wij geven mensen die achterblijven met veel vragen, en niet begrijpen waarom, mogelijk antwoorden. Tja…

De video-oproep:

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen