Dionne Stax wil DWDD opvolgen: ‘Ze is kansloos’

Er is binnen de NPO een heleboel rumoer over welke omroep het vrijgekomen De Wereld Draait Door-slot mag gaan vullen. De race lijkt vooral te gaan tussen BNNVARA en AvroTros. Dat is vandaag te lezen in het AD. De AvroTros heeft geëxperimenteerd met Splinter Chabot, Roos Moggré en Dionne Stax, maar daar zet de krant zijn vraagtekens bij. Vooral Stax heeft keer op keer bewezen dat ze toch niet die televisiebelofte is die veel mensen aanvankelijk wel in haar zagen.

Het wordt lastig voor AvroTros, denkt het AD. “Chabot en Moggré zouden nog niet geheel klaar zijn voor dat ‘zware tilwerk’. En in Hilversum is veel kritiek op de presentatie- en interviewkunde van Dionne Stax die na haar overstap van de NOS hoopte op fraaie tv-klussen. Die blijven voorlopig uit. Voor Op1 werd ze al gepasseerd.

Voorlopig moet Stax zich tevreden stellen met haar duoprogramma Stax & Toine op NPO Radio 1 ‘dat nog weinig lof oogst’ en de aanstaande tv-klus DNA Onbekend.

Met deze namen kan het toch onmogelijk AvroTros worden? BNNVARA is volgens de krant heel bang om het DWDD-slot te verliezen en heeft daarom ‘een berg’ pilots opgenomen met onder andere Renze Klamer, Sophie Hilbrand, Tim Hofman en Simone Weimans.

Het AD suggereert ook dat er een transfer in de maak is voor Annechien Steenhuizen, van de NOS naar BNNVARA, zodat zij de talkshow kan gaan doen. “De NOS probeert Annechien koste wat kost binnen te houden. Ze hebben nog geen goede vervanging gevonden.

Tot slot is EO’s Kefah Allush ook een optie, besluit de krant.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen