Dave Roelvink baalt van ‘heksenjacht’ door GeenStijl

Dave Roelvink vindt het niet prettig dat de media zo kritisch berichten over zijn Lamborghini-crash. Hij heeft geen zin in een ‘heksenjacht’ naar de omstandigheden. Dat heeft de realityster laten weten aan RTL Boulevard. Dave is in het nieuws, omdat hij ’s nachts de peperdure auto van vriend Mo Bicep tegen een paal aan heeft geparkeerd. Een ooggetuige heeft aan GeenStijl laten weten dat hij ’s middags al ‘de hele tijd keihard’ over het plaats delict heen reed: de Stadhouderskade.

De ooggetuige noemde Dave een ‘mafketel’. “De knalpijp maakte zoveel lawaai dat de auto-alarmen afgingen en toen slipte hij al een paar keer, scheerde rakelings langs een bus. Door alert reageren van de buschauffeur geen aanrijding.

Dave heeft geen zin om daar op te reageren: “Ik heb geen zin in een heksenjacht. Om nou maar te gaan hameren van: Reed je niet te hard? Was je niet dit of had je niet dat? Dat doet me pijn.

Veel media wijzen ook op Dave’s eerdere verkeersincident: in 2018 moest de politie hem klemrijden op de A10, omdat er dronken en met 180 kilometer per uur overheen reed. “Ik vind het heel jammer dat mijn verleden me altijd maar blijft achtervolgen.

Het had dit keer niets te maken met alcohol, zegt Dave. “Ik weet in elk geval dat ik nuchter was en de kracht van de auto heb onderschat. Ik ben uitgestapt, heb gewoon meteen de politie gebeld en afgewacht. Ze hebben me ontzettend goed geholpen.

De auto ligt compleet in de prak, maar er is volgens Dave niet iets heel raars gebeurd. “Ik stap gewoon een auto in, een geleende auto van een vriend van mij, een ontzettend snelle auto, die ik eigenlijk niet echt gewend ben. Simpelweg verlies ik gewoon de macht over het stuur bij het wegrijden. Ik weet het niet meer precies, het ging ontzettend snel. Op dat moment knalde ik frontaal ergens op.”

Ondanks het ongeluk zit Dave goed in zijn vel. “Persoonlijk ben ik goed bezig met mezelf. Ik drink al helemaal niet meer, al maanden niet meer. We zijn hier gelukkig voor verzekerd. Maar ja, wat mij het meeste pijn doet, is dat ik een auto heb geleend en dat die nu stuk is.”

Lees ook:
Pocherige Dave Roelvink rijdt Lamborghini in de prak (gisteren)
‘Dave Roelvink reed bizar hard over Nassaukade’ (gisteren)

Foto: Talpa, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen