Claudia de Breij: ‘Akwasi wordt gecanceld door rechts’

Claudia de Breij is er niet blij mee dat rapper Akwasi na zijn gewelddadige uitspaken over Zwarte Piet tot persona non grata is gebombardeerd door rechts. Dat geeft ze aan in de VARAgids. Akwasi is slachtoffer van de cancelcultuur, zegt De Breij. “2020 is het jaar van de cancelcultuur. Dat betekent dat iemand, meestal een beroemdheid, op sociale media in de ban wordt gedaan omdat hij of zij iets heeft gezegd of gedaan dat al het voorgaande ongeldig maakt“, zegt de televisiester.

Ook Akwasi heeft daar nu mee te maken, merkt De Breij. “Op het moment dat ik dit schrijf wordt Akwasi gecanceld door rechts omdat hij zijn woede niet in kon houden tijdens zijn speech op de Dam.

Heel jammer, vindt ze. “In zo’n tijd leven we. Wie iets verkeerds zegt of doet is áf. Die mag niet meer meedoen. Terwijl deze tijd juist aantoont hoe belangrijk het is te mogen leren van je fouten.

Telegraaf-journalist Wierd Duk laat weten dat hij De Breij hypocriet vindt. Hij wijst erop dat de cancelcultuur juist is ontstaan bij ‘links’. “Cancel culture is bij uitstek ‘woke’. Het kómt uit die club. Daarom is woke zo ondemocratisch en totalitair.

Maar hoe wordt Akwasi ‘gecancelled’? Die jongen krijgt juist overal een podium, die zit in elke talkshow.

Lees ook:
Johan Derksen straft Beau: ‘Jij liet Akwasi raaskallen!’ (vanochtend)
NRC niet blij met kritiek op Akwasi in talkshow Beau (vanochtend)

Foto: VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen