RTL 4-sterren moeten mondkapje op en traplopen

Geplaatst op vr 15 mei 2020 om 10:15

De omroepgebouwen in Hilversum zijn al een paar maanden flink uitgestorven: ook in de tv-wereld is gehoor gegeven aan de oproep om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Nu de coronaregels iets minder streng worden, wil RTL het personeel langzaam weer terug laten keren naar kantoor, heeft directeur Sven Sauvé laten weten in zijn wekelijkse videoboodschap aan het personeel. Medewerkers van RTL, waaronder de grote sterren van televisie, moeten in het RTL-gebouw specifieke regels volgen.

Een deel van het personeel, namelijk alleen de collega’s die werkzaam zijn op de vierde etage van pand 16a, wordt opgeroepen om vanaf maandag ‘vrijwillig en onder strikte voorwaarden’ weer naar kantoor te komen.

Per drie weken wordt deze groep, indien mogelijk, uitgebreid met collega’s van andere verdiepingen. Hoe dan ook zal voorlopig niet meer dan 20 procent van alle medewerkers tegelijk in het gebouw aanwezig zijn.

Iedereen die voortaan het RTL-pand betreedt, moet een specifiek protocol volgen. Bij de ingang kan men een pakket ophalen met daarin onder andere mondkapjes, handgel, een deuropener en een toiletbordje.

De RTL-sterren en gewone medewerkers die vervolgens het pand betreden moeten het masker op het gezicht plaatsen tot ze op hun eigen afdeling zijn en mogen de lift alleen nog nemen ‘als het echt niet anders kan’. Het liftknopje kan worden ingedrukt met de deuropener uit het welkomstpakket.

Het wordt dus flink traplopen bij RTL en dat is voor sommigen ook hard nodig na al het coronavreten: Martijn Krabbé moet in het najaar natuurlijk wel weer gewoon in beeld passen. Bepaalde trappenhuizen hebben nu eenrichtingsverkeer gekregen: bij sommige trappen mag je alleen omhoog lopen, bij andere alleen naar beneden.

Roken in de rookruimte blijft toegestaan, maar dan wel op anderhalve meter afstand. Verder zijn externe bezoekers voorlopig verboden; een flinke aderlating voor Voice-coach Marco Borsato en zijn bezemkast.

Tot slot geldt er een handenschudverbod en wordt gevraagd om zoenen te ‘vermijden’. ‘Wat zie je er goed úúúúit!’ mag nog wel. Prettig voor Aran Bade en zijn vriendinnen.

Foto: Google Streetview
36 Reacties op “RTL 4-sterren moeten mondkapje op en traplopen”


 1. Norvo

  Het wordt dus flink traplopen bij RTL en dat is voor sommigen ook hard nodig na al het coronavreten: Martijn Krabbé moet in het najaar natuurlijk wel weer gewoon in beeld passen.

  en

  Verder zijn externe bezoekers voorlopig verboden; een flinke aderlating voor Voice-coach Marco Borsato en zijn bezemkast.

  … Zo onnodig. Hilarisch. Maar onnodig.

 2. Gogo

  “‘Wat zie je er goed úúúúit!’ mag nog wel. Prettig voor Aran Bade en zijn vriendinnen.”

  En deze niet te vergeten. En daarom kom ik op deze site.

 3. Sjon

  Leuk werken in zo’n strafkamp.

 4. William

  Logisch

 5. ⬜️

  Wat is een toiletbordje?

 6. Pieter

  Dat toiletbordje is dan alleen voor Party Brard bedoelt als ze is uitgenodigd om een programma om zeep te helpen?

 7. Lora

  Moet dat nou, die sarcastische grappen over Martijn Krabbé en Marco Borsato?

  Hoe diep kan een stukjesschrijver zinken.

 8. De lachende zeekoe

  Hahaha

 9. James from Tell Sell.

  Dit stukje is er weer eentje voor in de boeken.

 10. By the way

  Hoe een serieus onderwerp zo zinloos weer om (hand)zeep wordt geholpen…

 11. Peter Klein

  Wat is in godsnaam een deuropener? Ken alleen maar elektronische deuropeners, maar die zullen toch niet in het pakket zitten?

 12. 60+ kijker

  Waarom geen plasketting?

 13. Curryworst

  Stukjes zoals dit blijven heerlijk om te lezen.

 14. Huismaker

  Zelfs in dat pand spelen ze toneelstukjes.

 15. Jan

  Er zijn nog 20 of 30 gevallen per dag en in het RTL-gebouw moeten de administratieve vrouwtjes en schoonmakers zo ongeveer gaan apekooien uit voorzorg? Wat zijn we volstrekt doorgeslagen in dit land.

 16. Zijn Sven en Peter een RTL sportschool begonnen?

  Wat goed dat de Peppi en Kokki van het financieel zieltogende RTL hun te vadsige medewerkers en zogeheten BN’ers laten trappenlopen.

  Het afslanken van het bedrijf is nu echt begonnen!

 17. Misutoria

  Zo’n mondkapje helpt helemaal niet tenzij het een p3 masker betreft.

 18. MERS Pardoel

  Kijk, en dit soort artikelen (en met name de laatste twee alinea’s) zijn dus de reden dat Mediacourant voor mij de belangrijkste nieuwsbron van Nederland is.

 19. Per Huismans

  Stakkers hier. Geen enkele normale reactie. Tokkies.

 20. Seks met Angela

  En vergeet vooral niet om een rubbertje om te doen als je even vlug met een collega de kast in duikt.

 21. oja

  De MC redactie wordt steeds leuker en creatiever met teksten. Geweldig. Echt lollig. Niet zoenen en ‘;wat je zie er ghoed uiiiitt….hahah. thanks, makes me smile.

 22. Lies

  Niveau van MC is ook niet meer wat het geweest is net als de reacties van de vele tokkies hier. #doeslief#

 23. Ben van Arkel

  Overal ziet men van die zelfbedachte constructies en oplossingen die nooit aan een criterium zijn getoetst. Klooien maar wat aan en horen via de talkshows van BN’rs wat de te volgen stappen zijn. Mondkapjes verplicht maar nergens op voorraad! Woekerprijzen voor de kapjes en boete’s! Folkore dat er gelijk een financieel slaatje eruit wordt geslagen door de overheid met achterlijk hoge boete’s die opgelegd worden door een enorm leger van politie en handhavers die we anders NOOIT op straat zouden tegenkomen. Zelf gemaakte mondkapjes zijn leuk maar een ouwe onderbroek van je oma op je gezicht geeft net zoveel (niet) bescherming een oplossing voor de bühne!

 24. Captain Caveman

  En dus wordt het focussen op ouderen. Jongeren hebben “geen zin” in die maatregelen. Dus dat gaan we dan maar gedogen? De ene wel en de andere niet beleid! Trouwens, jongeren hebben dat geld voor een boete harder nodig. Om lekker te stappen straks of chillen met een joint in de bakkes! Die kunnen het toch niet betalen dus dan masr geen maatregelen! Probleem wordt dan zo op de bekende linkse manier opgelost.

 25. Bastiaan

  vallende sterren!

 26. WEST*

  Tjongejonge dat infantiele mondkapjes gebeuren. Zou als medewerker gelijk zeggen stik er in ik blijf wel thuis werken.

 27. WEST*

  Krijg de kolere met je mondkapjes. Ophouden met die onzin.

 28. Er ist wieder da

  Ze moeten gewoon eens kritische onderzoeksjournalistiek gaan bedrijven bij de NOS. Laat Rutte maar eens onderbouwen waarom we nog maanden op 1,5 meter van elkaar zouden moeten blijven op straat of in een winkel als de cijfers de komende tijd nog verder omlaag gaan. Wat er nu gebeurt is dat ze zich met een kluitje in het riet laten sturen.

 29. Een RTL medewerker

  Ik ga helemaal geen mondkapje dragen. Ophouden met die idioterie. Blijf wel thuiswerken dan.

 30. Actries van Houten

  Zo’n toiletbordje, waar leegt men dat na afloop? Kieper je die gewoon leeg uit het raam, of moet het in de prullenbak onder je bureau?

 31. Henk

  Als ze die mondkapjesidioterie bij Talpa gaan beginnen blijf ik ook thuis. Bekijk het dan maar. Collega’s worden dan ook opgeroepen dan lekker weg te blijven

 32. WEST*

  Eens met Henk aan die gekkigheid gaan we niet doen.

 33. Sjoerd

  Het is nu wel een keer klaar hoor met die kl oterige coronaregels. Opzouten nu.

 34. Dennis

  Stirkem een vorm van islamisering. Het kopvod voor de mond is het nu. En nu is het klaar. Hier gaan we niet aan mee doen. Weg met die mondkapjes idioterie. Weg met de hysterie

 35. Boerenverstand

  Mondkapjes in het OV: dan maar niet meer met het OV. Kan die zwaar gesubsidieerde sector ook opgedoekt worden. Met mondkapje naar het werk? Baas, bekijk het. Als het kantoor zo gevaarlijk is, kan ik beter thuis werken.

  En mensen, pas op voor plexiglas, dat is één grote potentiële brandhaard waar je niet veilig uit komt. Vraag bij je werkgever of de brandweer dit soort schermen wel getoetst heeft. Zo niet: er niet gaan werken.

 36. Boerenverstand

  @Er ist wieder da: vraag 1 aan Rutte moet zijn waarom de WHO 1,0m adviseert en we in Nederland 1,5m opgelegd krijgen. Ik heb daar nog geen zinnige verklaring over gehoord. Is een keuze van Rutte om Merkel te volgen, en die heeft het ook uit haar duim gezogen. Zelfs zwaar getroffen landen als Italië, Frankrijk, Oostenrijk hanteren 1,0m.

  En daarna kunnen we ons afvragen wat al die maatregelen nu opgeleverd hebben in vergelijking met landen als Zweden en Japan, waar het leven wel grotendeels op oude voet door ging. En Denemarken, waar ze inmiddels ook alweer weken de meeste regels compleet geschrapt hebben, geen mondkapjesflauwekul, en er ook niets gebeurt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.