RTL 4-sterren moeten mondkapje op en traplopen

De omroepgebouwen in Hilversum zijn al een paar maanden flink uitgestorven: ook in de tv-wereld is gehoor gegeven aan de oproep om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Nu de coronaregels iets minder streng worden, wil RTL het personeel langzaam weer terug laten keren naar kantoor, heeft directeur Sven Sauvé laten weten in zijn wekelijkse videoboodschap aan het personeel. Medewerkers van RTL, waaronder de grote sterren van televisie, moeten in het RTL-gebouw specifieke regels volgen.

Een deel van het personeel, namelijk alleen de collega’s die werkzaam zijn op de vierde etage van pand 16a, wordt opgeroepen om vanaf maandag ‘vrijwillig en onder strikte voorwaarden’ weer naar kantoor te komen.

Per drie weken wordt deze groep, indien mogelijk, uitgebreid met collega’s van andere verdiepingen. Hoe dan ook zal voorlopig niet meer dan 20 procent van alle medewerkers tegelijk in het gebouw aanwezig zijn.

Iedereen die voortaan het RTL-pand betreedt, moet een specifiek protocol volgen. Bij de ingang kan men een pakket ophalen met daarin onder andere mondkapjes, handgel, een deuropener en een toiletbordje.

De RTL-sterren en gewone medewerkers die vervolgens het pand betreden moeten het masker op het gezicht plaatsen tot ze op hun eigen afdeling zijn en mogen de lift alleen nog nemen ‘als het echt niet anders kan’. Het liftknopje kan worden ingedrukt met de deuropener uit het welkomstpakket.

Het wordt dus flink traplopen bij RTL en dat is voor sommigen ook hard nodig na al het coronavreten: Martijn Krabbé moet in het najaar natuurlijk wel weer gewoon in beeld passen. Bepaalde trappenhuizen hebben nu eenrichtingsverkeer gekregen: bij sommige trappen mag je alleen omhoog lopen, bij andere alleen naar beneden.

Roken in de rookruimte blijft toegestaan, maar dan wel op anderhalve meter afstand. Verder zijn externe bezoekers voorlopig verboden; een flinke aderlating voor Voice-coach Marco Borsato en zijn bezemkast.

Tot slot geldt er een handenschudverbod en wordt gevraagd om zoenen te ‘vermijden’. ‘Wat zie je er goed úúúúit!’ mag nog wel. Prettig voor Aran Bade en zijn vriendinnen.

Foto: Google Streetview

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen