‘Op1, haal doemdenker Ab Osterhaus van de buis!’

Ab Osterhaus is niet alleen de Peter R. de Vries onder de virologen (niet van de buis af te slaan), maar ook de doemdenker onder de virologen: nu we in het land weer een béétje lucht krijgen, is hij er als de kippen bij om in zijn stamcafé Op1 een gitzwart scènario te schetsen. “In september krijgen we de grote wave, dan gaat het weer gebeuren, zeker als de mensen zich zo gedragen als we het afgelopen weekend gedaan hebben. Ik denk dat het inderdaad onverantwoordelijk is.

Hij doelt erop dat men er afgelopen weekend lekker op uit trok toen het zulk mooi weer was. “Ik vraag me af wat er over twee, drie weken gebeurt, nadat we dit gezien hebben het afgelopen weekend. De kans is heel groot dat het weer omhoog gaat.

En dat terwijl er na het stralende Paasweekend helemaal geen piek is geweest. Osterhaus is desondanks in paniek. Hij wil nu alsnog een ‘échte lockdown’ instellen.  “Dat zou een aantal weken minimaal gaan duren.

Mensen beginnen er op de sociale media echt heel moe van te worden. “Is het werkelijk zo moeilijk voor Op1 om eens een viroloog met een afwijkende mening uit te nodigen? Zo klaar met de in de put pratende toon van Ab Osterhaus. Totale over-exposure van 1 mening“, zegt musicalbobo Maurice Wijnen.

Zanger Jan Rot is het met hem eens. “Nou echt, hij is nog vervelender dan die hele ziekte.

Ook Tom Egbers vindt dat Osterhaus een te groot podium krijgt. “Vanavond in Op1 een nieuwe opleving van Ab Osterhaus“, sprak hij.

Overigens kon Osterhaus ook in Op1 zelf rekenen op tegenspraak. Psychiater Damiaan Denys: “Ik snap dat iedereen thuis virologisch gezien het optimum is en zo lang mogelijk binnen blijven en niets doen, maar het gaat om mensen. We zijn nu in de achtste week en je ziet dat het steeds moeilijker wordt om te dragen.

Lees ook:
‘Tv-viroloog Ab Osterhaus aandachtsgeil en geldbelust’ (5 april)
VI-mannen gniffelen om Ab Osterhaus op Story-cover (7 april)
Na GeenStijl, Story en VI: NRC slacht Ab Osterhaus af (7 april)
Op1 zet Ab Osterhaus-filter op Maurice de Hond (19 april)
Mediapanel Radio 1 kritisch over Ab Osterhaus in Op1 (30 april)
Ab Osterhaus: ‘Sluit jongeren op om mij te beschermen’ (1 mei)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen