Nieuwsuur strikt verbannen Denk-leider Farid Azarkan

Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan, die vandaag door het bestuur van de politieke partij uit de partij is gezet, zit vanavond niet bij Op1 of Beau, maar bij Nieuwsuur. Hij zal te gast zijn in de studio. Dat heeft de NOS laten weten. Het bestuur, onder leiding van mede-Kamerlid Selçuk Öztürk, stelt dat Azarkan ‘de partij bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt en handelt in strijd met het belang van Denk en met gemaakte afspraken en besluiten’. Daarom moet hij het veld ruimen.

Het rommelt al maanden binnen Denk vanwege een machtsstrijd tussen voorzitter Öztürk en een groot deel van de partij. Voormalig fractievoorzitter Tunahan Kuzu, die samen met Özturk de partij in 2014 oprichtte, moest het veld ruimen vanwege een buitenechtelijke relatie.

Öztürk zou die affaire opzettelijk naar buiten hebben gebracht, Kuzu noemde dat toen een poging tot ‘politieke broedermoord’.

Ook nu heeft Kuzu geen goed woord over voor Öztürk. “Dit is natuurlijk een krankzinnige actie. Een tweede broedermoordaanslag door Öztürk. Rancuneus, ontoerekeningsvatbaar en incompetent. Ik sta 200 procent achter Farid Azarkan“, laat hij weten.

Azarkan zelf is nog niet bereikbaar voor commentaar. Dat gaat hij vanavond geven in Nieuwsuur, om 21.30 uur op NPO 2.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen