‘Hugo de Jonge jaagt Songfestival weg uit Nederland’

Cornald Maas denkt dat de kans serieus aanwezig is dat de Europese omroeporganisatie EBU besluit om de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 aan een ander land te gunnen, vanwege het conservatieve coronabeleid van zorgminister Hugo de Jonge. Dat zegt hij tegen NU.nl. De Jonge heeft laten weten dat massale evenementen zoals het Songfestival pas weer georganiseerd kunnen worden als er een vaccin is en de kans dat we over een jaar massaal ingeënt zijn is miniem.

Als de minister die uitspraak niet terugtrekt, dan zal de EBU misschien zijn rug toekeren naar Rotterdam, aldus Maas. “Als de overheid daar aan vasthoudt, heeft de EBU weinig keus.”

Het is volgens Maas echt een vreselijke situatie. “Ik denk niet dat het kabinet doorheeft wat voor consequenties zulke uitspraken hebben. Simpelweg verbieden heeft geen zin.”

Maas denkt dat de minister iets meer vertrouwen moet hebben in zijn regenboogclub. “Je kunt het echt wel aan AVROTROS, het Songfestival-team en Ahoy overlaten om een aangepaste versie van het Songfestival te verzinnen die coronaproof is.”

Een editie met minder publiek is een serieuze mogelijkheid, aldus Maas. “Het haalt misschien wel iets van de sfeer weg als er niet meer duizenden mensen met vlaggen staan te zwaaien, maar in 1999 en daarvoor werd het Songfestival ook gewoon gehouden in een studio met bij wijze van spreken driehonderd man publiek.”

Een massale show hoeft niet de dwingende basis te zijn“, besluit hij op NU.nl.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen