Froger moet twee uur werken voor modaal jaarsalaris

René Froger, die in opspraak kwam nadat hij artiesten uitriep tot het grootste slachtoffer van de coronacrisis, moet twee uur werken voor een modaal jaarsalaris. Dat blijkt uit gegevens die weekblad Story heeft opgevraagd bij zijn artiestenbureau. Een 40 minuten durend optreden van Froger, bijvoorbeeld op een bedrijfsfeest, kost 11.500 euro. Drie van die optredens, twee uur werken dus, brengen hem op een modaal jaarsalaris. Nou ja: hij moet natuurlijk ook nog heen en terug in zijn peperdure bolide.

Deze cijfers, samen met de Quote die Froger in 2012 op een vermorgen van 10 miljoen euro schatte, maken de uitspraken van Froger alleen maar pijnlijker. “René zelf hoeft zich niet druk te maken om gemiste inkomsten“, concludeert de Story.

De Story ergert zich aan artiesten die losgezongen zijn van de werkelijkheid. ‘Klagende artiesten wekken grote ergernis bij publiek, Zo ‘armlastig’ zijn onze muziekmiljonairs écht!’, kopt het weekblad.

Ook andere artiestengages worden op een rij gezet, zoals de 40.000 euro per optreden van Guus Meeuwis en de 16.500 euro voor Gerard Joling.

Voorlopig moeten deze sterren even interen op hun buffer, want grote evenementen blijven voorlopig uit den boze. André Hazes jr. zei gisteren in Boulevard: “Wij vinden het verschrikkelijk, maar ik heb me er wel vanaf dag één op ingesteld dat wij pas als laatste weer aan de beurt komen. Ik stel me er gewoon op in dat ik gewoon het hele jaar niet werk. Hoe verrot het ook is, want we willen heel graag.

En Dries Roelvink: “Voor het circuit waar ik in werk zie ik helaas voorlopig geen oplossing. Daar moet je niet lang bij stilstaan, want dan word je er somber van. Als je op een podium staat, maak je ook endorfines aan en daar raak je aan verslaafd. Ik ben veel aan het koken en aan het sporten, maar ik mis het publiek en het applaus. Het publiek is de zuurstof voor een artiest en nu krijgen we het benauwd.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen