Froger moet twee uur werken voor modaal jaarsalaris

Geplaatst op do 14 mei 2020 om 10:20

René Froger, die in opspraak kwam nadat hij artiesten uitriep tot het grootste slachtoffer van de coronacrisis, moet twee uur werken voor een modaal jaarsalaris. Dat blijkt uit gegevens die weekblad Story heeft opgevraagd bij zijn artiestenbureau. Een 40 minuten durend optreden van Froger, bijvoorbeeld op een bedrijfsfeest, kost 11.500 euro. Drie van die optredens, twee uur werken dus, brengen hem op een modaal jaarsalaris. Nou ja: hij moet natuurlijk ook nog heen en terug in zijn peperdure bolide.

Deze cijfers, samen met de Quote die Froger in 2012 op een vermorgen van 10 miljoen euro schatte, maken de uitspraken van Froger alleen maar pijnlijker. “René zelf hoeft zich niet druk te maken om gemiste inkomsten“, concludeert de Story.

De Story ergert zich aan artiesten die losgezongen zijn van de werkelijkheid. ‘Klagende artiesten wekken grote ergernis bij publiek, Zo ‘armlastig’ zijn onze muziekmiljonairs écht!’, kopt het weekblad.

Ook andere artiestengages worden op een rij gezet, zoals de 40.000 euro per optreden van Guus Meeuwis en de 16.500 euro voor Gerard Joling.

Voorlopig moeten deze sterren even interen op hun buffer, want grote evenementen blijven voorlopig uit den boze. André Hazes jr. zei gisteren in Boulevard: “Wij vinden het verschrikkelijk, maar ik heb me er wel vanaf dag één op ingesteld dat wij pas als laatste weer aan de beurt komen. Ik stel me er gewoon op in dat ik gewoon het hele jaar niet werk. Hoe verrot het ook is, want we willen heel graag.

En Dries Roelvink: “Voor het circuit waar ik in werk zie ik helaas voorlopig geen oplossing. Daar moet je niet lang bij stilstaan, want dan word je er somber van. Als je op een podium staat, maak je ook endorfines aan en daar raak je aan verslaafd. Ik ben veel aan het koken en aan het sporten, maar ik mis het publiek en het applaus. Het publiek is de zuurstof voor een artiest en nu krijgen we het benauwd.

Foto: SBS
51 Reacties op “Froger moet twee uur werken voor modaal jaarsalaris”


 1. Albert Verlinken

  Ik hoorde laatst dat Froger stampij maakte bij de voedselbank omdat er geen kaviaar en champagne in de doos zat voor hem!

 2. Echt Sjaak

  Uitschot.

 3. WEST*1

  Dat zijn normale gage`s voor grote bekende A artiesten in Nederland
  En wat dacht je, in G.B, of USA ? Die komen voor 11.000 pond of dollar hun bed niet uit!

 4. Miss m

  En dan nog durven te klagen.

 5. Rene

  Die potjes creme zijn gewoon duur.

 6. Laat

  En dat ook nog eens voor optredens die afgeraffeld worden waarbij je bijna kan aflezen dat het voor de “artiest” echt een kwestie van aanwezig zijn op de minuut is.

 7. Laat

  West1 raar dat het schiaar normaal is deze bedragen voor feitelijk bij de meeste een wanprestatie een leveren.

 8. Hermann Boring

  Met zijn geschat eigen vermogen zingt ie de rit wel uit. Hij kan hooguit moreel failliet gaan. Oh, wacht…

 9. Guttegut

  Noemen we hetgeen Froger probeert te doen zingen? Als ik hem zie trekt hij altijd een bek alsof zijn ontlasting er niet uit wil.

 10. Robert

  Bedrijfsfeesten zijn fantastisch voor de figuren zoals Froger, das vlot aftikken.
  Hadden zelf 1 keer bedrijfsfeest, wat toen top was overigens, zou die Gordon komen, nou die was bezopen in Zandvoort, kwam niet. Directeur over de zeik, nou niemand vond het erg, kwam mooi uit.

 11. mark2

  froger overdrijgt.. maar. van dat geld dat hij verdient (en dat is genoeg) moeten nog wel kosten af voor een geluidsman apparatuur etc etc.. nog steeds veel. maar deze vergelijking is te makkelijk gemaakt en dus op sensatie uit

 12. Ria Visser

  Schandalig werkelijk. Wat een schoft. En het ergste aan dit alles vind ik de €40.000,00 voor Guus Meeuwis. Veredelde straatzanger.

 13. René Froger

  Ja sorry mensen,

  had ik vroeger maar beter opgelet op school dan had ik nu bij een boer of zo kunnen werken.

  Maar nu moet ik noodgedwongen thuis zitten. Natasha wordt ook steeds chagrijniger omdat ze de hele dag tegen mijn bolle harses aan moet kijken!
  Ik zei nog: “smeer die crème op je ogen!” Lachen man! ☺

  Is het al lunchtijd? Ik verga van de honger!

 14. M.

  Dries Roelvink, RTL Duitsland Volk, Dretje Hazes, Gerard joling, kotsmisselijk van deze arTikel

 15. HUGO

  Klagen voor andere is de klacht van de BN’ers

 16. Flashback

  Wie betaalt er nou 40k voor zo’n carnavalsartiest als Guusje Meeuwis.

 17. JB

  Tja, van deze vergelijking klopt natuurlijk niets. Het is niet zo dat 11.500 euro direct naar Froger gaan, daar moeten nog heel veel kosten vanaf (apparatuur, geluidsman, manager, verzekeringen etc etc).

  Froger zal het heus niet slecht hebben, maar dit soort onzinberichten zijn wel erg gericht op gemakkelijk scoren. Ga bij je eigen werkgever maar eens na hoeveel kosten er aan je contract zitten. Ook een modaal inkomen van 40k kost je werkgever waarschijnlijk 100k aan allerlei extra dingen.

 18. Arie Schoenlepel

  …. en het is écht keihard werken hè!
  Arme Froger.

 19. Lennaerts

  Maar mensen gaan wel naar concerten van deze klagende grootverdieners en huilebalken. Al zou ik geld toe krijgen dan hoef ik deze papzak met belabberd slechte stem niet te zien. Zo ook dat huilende oude veenlijk van die papzak Froger met haar potjes crème van 200 € voor op haar lelijke smoelwerk. Belachelijk trap er niet in en negeer deze opportunisten!

  Dat geldt ook voor die Hazes jr. die viespeuk met zwarte nagellak en teveel vieze ringen aan zijn vieze klauwen , voor Engnek Gerard Joling, Strontvlieg Dries Roelvink met zijn gemankeerde zoons.

 20. teuntje

  Alcoholisten praten poep ze zijn ziek in hun hoofd dat merk je bij Froger helemaal

 21. Trudy

  Totaal vervreemd van de werkelijkheid deze Froger… Hoop dat iedereen inziet wat voor een Loser het eigenlijk is.

 22. One and only

  Leuk dat er weer cryptovaluta reclames met Jort Kelder worden getoond bij dit artikel!

 23. zorro

  Deze man moet geboycot worden.
  Laat hem een jaar totaal niks verdienen zodat het voelt wat het is geen inkomen te hebben.

 24. Eveline

  Walgelijke patser

 25. mmm

  Bestaan de Frogetts nog?

 26. WEST*1

  @ JB De meeste hier zijn ook werkloos ,en hebben zeker geen bedrijf , met personeel, dus daarom reageren ze zo negatief! Het is al eeuwen zo , dat er altijd jaloezie is , en altijd er een afgunst bestaat tegen over mensen met veel geld of multnationals !
  Maar zonder deze welgestelde, of bedrijven ,ook geen welvaart!

 27. WEST*1

  Rene laat ze maar LLLL NNN Je bent gewoon een top gozer met het hart op de goede plaats! Net zoals je vader en moeder, dat waren geweldige mensen !

 28. Rinus

  Misschien kan meneer Froger eens gratis optreden voor de voedselbank en Natasha eens een potje nivea kopen i.p.v. een potjes creme van 200,– euro. Hoe geloofwaardig ben je nog als je vrijwilligerswerk doet voor de voedselbank.

 29. discuswerper

  Van dat bedrag is ongeveer de helft bureaukosten. Dan heeft hij ongetwijfeld een geluidsman bij zich en mogelijk ook nog apparatuur. Belasting nog er van af. Blijft riant, maar suggeren dat hij die 11,5k zo in zn zak stopt is stemmingmakerij.

 30. discuswerper

  Het zou gepaster zijn als iemand eindelijk eens een boekje open deed over de artiestenbureau’s. Die maken een website en een kontraktje en strijken vervolgens 40-50% van dat bedrag op. Froger moet voor ongeveer hetzelfde bedrag nog echt iets doen.

 31. Barry Man

  Hij heeft zich er al voor verontschuldigd. Blijf niet zo doorjammeren.

 32. Donald Dumb

  Je bent idioot als je dat voor zo’n schnabbelaar betaalt.
  Zou er een bedrijfsfeestje zijn in het bedrijf waar ik werk en ik zou weten dat Froger kwam, of Joling, of Roelvink, ging ik gewoon niet…

 33. Cor Netto

  René heeft inmiddels, als laatste Nederlander, door hoe dom hij eigenlijk is.

 34. Joke van Koos

  Toen die Koos van mij nog leefde rolde hij ook voor veel euro’s het podium op , en hoppa nu kan ik ervan genieten met mijn dikke tieten

 35. tim

  Gelukkig heeft hij de voedselbank nog.

 36. Captain Caveman

  Op een bedrijfsfeest froger bewonderen? Echt niet! Welke idiote werkgever doet dat nou? Paarlen voor de zwijnen!

 37. Gaston

  wat dacht je van de Toppers concerten voor Froger? echt 1 ton per avond alleen voor Froger, die het ‘concept’ bedacht. Maar aan de andere kant, ook slim van hem om het zo te doen. De zoon van Bolle Jan doet het prima, zijn vader heeft dat nooit gehad, dat was sappelen voor die man>

 38. JAN

  @Gaston ja dat klopt , ze leefde in het cafe, en in de zomer traden ze op bij cafe tante Sjaan in Benidorm Echt rijk zijn ze er nooit van geworden ! Trouwens wie wel
  die in de jaren 50 60 70 ,80 zo bekend waren en toen nog leefde?
  Alleen een paar tv persoonlijkheden misschien ?

 39. Sjors van Kempen

  Als die braderieartiest 1100 eypo voor een optreden zou krijgen zou dat al veel en veel te veel zijn.

 40. Toetsenbordridder

  Als je je iedere 40 minuten bedenkt dat je ook 11.000 euro had kunnen verdienen ipv met Natascha op de bank te hangen word je natuurlijk steeds depressiever.

 41. Kells

  Goh jullie zitten allemaal echt te lang binnen he! Alleen maar horen wat je wilt horen! #doeslief

 42. Piet Lut

  Froger… is toch de vader van Gerard Ekdom?!

 43. Daantje

  En wie zorgt er voor dat deze kwallebal zoveel verdient?? Juist, wij dus.

 44. Bastiaan

  en dan klagen!! Deze man verdient aan ieder die zijn muziek koopt of concerten bijwoont, boycotten dit soort types..

 45. Donald Dumb

  Afbreuk van zijn imago is begonnen…
  Die krijgt naar de coronacrisis ook steeds minder boekingen…

 46. raam

  gescheiden RATTEN

  soort zoekt soort

  hun ja JA woord niet volhouden……..

 47. wim

  Wat een gezeik, hij versprak zich, doet iedereen weleens big deal

  Overigens doet hij alles voor de voedselbank gratis, kwam zelfs voor vrijwilligers zingen in Rotterdam

 48. Keessie

  Schaam me voor veel Nederlandse zangers met hun brillenreclame afknappers

 49. Mar

  O dus Froger had een vermogen van 10 miljoen? Dat heeft-ie vast helemaal op gezopen de afgelopen jaren! 🍾🍾🍾🍷🍷🍷🍷🍺🍺🍺

 50. Jelle Paulus

  Mooi dat zijn vrouw er nog wat bij
  beunt.

 51. Knurft

  Die dikke Frog kan alleen kwaken. Heb ‘m nooit horen zingen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.