Familiediner-ster Bert schrijft kijkcijfers op in agenda

Bert van Leeuwen, de ster van de televisiehit Het Familiediner, houdt zijn kijkcijfers al decennia bij in lerarenagenda’s. Dat heeft hij onthuld in een programma op NPO Radio 1. EO-Bert is er ooit mee begonnen en heeft het altijd volgehouden. “Ik heb een paar rare gewoontes. Ooit toen ik een jaar of twintig was heb ik een lerarenagenda aangeschaft, want die gingen per seizoen en een tv-jaar loopt ook per seizoen. Zo’n lerarenagenda loopt ook van augustus tot en met juli.”

Dat heeft Bert volgehouden en hij bewaart ze. “Ik heb er nu een stuk of 35 staan en ik schrijf in mijn agenda elke dag op wat ik doe en ik schrijf de kijkcijfers op. Ik vind het altijd leuk om terug te bladeren.”

Wat doet hij er nu mee? “Als wij foto’s moeten inplakken van de kinderen toen ze klein waren, dan pak ik mijn agenda van 35 jaar geleden erbij en kan ik een beetje zien wanneer wat was. Dat is een tic die ik heb gehandhaafd tot en met vandaag.”

Het is ‘geen typisch dagboek over hoe ik me voel ofzo’. “Maar meer feitelijk wat ik gedaan heb en de kijkcijfers. Ik schrijf elke week ook mijn gewicht daarin. Elke dinsdag. Het was afgelopen week redelijk goed: 82.”

Is dit het werk van een controlfreak? “Ik weet ook niet wat het is. Ik zal ook bekennen dat ik in mijn tas ook altijd de agenda heb van een jaar geleden. Dat wisselt dus elk jaar. Meestal tijdens autoritten kijk ik altijd even terug wat ik een jaar geleden deed. Dat heb ik vandaag ook gedaan. Het was nu wel heel veel weemoed toen ik terugkeek, want het verschil met een jaar geleden is nu wel heel groot.”

Wat zijn de hoogste kijkcijfers die Bert ooit gescoord heeft? “Een paar jaar geleden deed ik als verslaggever mee aan The Passion. Dat tikt aan qua cijfer. Dat was denk ik boven de 3 miljoen. Maar daar was ik zo’n klein onderdeeltje van. Het Familiediner heeft wel een keer boven de 2 miljoen gezeten op een maandagavond. Dat was denk ik 2,1 miljoen ofzo een keer.”

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen