Dennis Storm nu klimaatactivist, blijft wel lekker vliegen

Dennis Storm, die in 2016 plotseling stopte met televisiemaken om een minimalistisch bestaan te gaan leiden op Bali, is tegenwoordig een klimaatactivist. Hij brengt in juni het boek Als gezond verstand koning was uit over ‘de schoonheid van een groene revolutie’. Maar hoe groen is Storm zelf eigenlijk? RTL Nieuws legt hem voor dat hij zelf gewoon blijft vliegen. “Dat jaarlijkse retourtje Amsterdam, is dat niet veel meer CO2-uitstoot dan een gemiddeld jaarverbruik van een auto?

Storm geeft toe dat hij vliegt, maar dan wel met een schuldgevoel en CO2-compensatie. “Natuurlijk stap ik met een schuldgevoel in het vliegtuig. Daarom compenseer ik mijn vluchten, bij het boeken van een vlucht kun je aangeven dat je de CO2-uitstoot wilt compenseren. Dat bedrag komt bovenop je reissom.”

Daarnaast zijn er onafhankelijke organisaties waarbij je hetzelfde kunt doen, aldus Storm. “Ik weet zelf ook dat het een pleister op de wonde is“, zegt hij. Maar: “Ik ging van dertig keer vliegen per jaar naar één of twee keer.

Tijdens die één of twee vluchten voelt Storm zich erg slecht. “Dan ben ik in de ogen van veel mensen nog steeds een lul. Ik begrijp het als mensen dat hypocriet vinden en in mijn nieuwe boek komt het ook aan bod. De waarheid is: niemand is perfect. De wereld is niet zwart-wit, maar grijs.

Het RTL Nieuws-interview met Dennis Storm kunt u hier lezen.

Foto: BNN, Leslie Borgers

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen