Dennis Storm nu klimaatactivist, blijft wel lekker vliegen

Geplaatst op ma 18 mei 2020 om 15:05

Dennis Storm, die in 2016 plotseling stopte met televisiemaken om een minimalistisch bestaan te gaan leiden op Bali, is tegenwoordig een klimaatactivist. Hij brengt in juni het boek Als gezond verstand koning was uit over ‘de schoonheid van een groene revolutie’. Maar hoe groen is Storm zelf eigenlijk? RTL Nieuws legt hem voor dat hij zelf gewoon blijft vliegen. “Dat jaarlijkse retourtje Amsterdam, is dat niet veel meer CO2-uitstoot dan een gemiddeld jaarverbruik van een auto?

Storm geeft toe dat hij vliegt, maar dan wel met een schuldgevoel en CO2-compensatie. “Natuurlijk stap ik met een schuldgevoel in het vliegtuig. Daarom compenseer ik mijn vluchten, bij het boeken van een vlucht kun je aangeven dat je de CO2-uitstoot wilt compenseren. Dat bedrag komt bovenop je reissom.”

Daarnaast zijn er onafhankelijke organisaties waarbij je hetzelfde kunt doen, aldus Storm. “Ik weet zelf ook dat het een pleister op de wonde is“, zegt hij. Maar: “Ik ging van dertig keer vliegen per jaar naar één of twee keer.

Tijdens die één of twee vluchten voelt Storm zich erg slecht. “Dan ben ik in de ogen van veel mensen nog steeds een lul. Ik begrijp het als mensen dat hypocriet vinden en in mijn nieuwe boek komt het ook aan bod. De waarheid is: niemand is perfect. De wereld is niet zwart-wit, maar grijs.

Het RTL Nieuws-interview met Dennis Storm kunt u hier lezen.

Foto: BNN, Leslie Borgers
33 Reacties op “Dennis Storm nu klimaatactivist, blijft wel lekker vliegen”


 1. Priscilla

  Dennis Storm doet me denken aan Henny Huisman. Ook zo’n narcist. Om de paar seconden zie je die kop in beeld en ondertussen zie je niets van de omgeving. Een constante drang naar aandacht. En nu weer willen deugen die Dennis, in de hoop op een nieuw televisieklusje. Bah Bah.

 2. M.

  Dennis Storm heeft bij mij generatie heel wat harten gebroken… Zwaar aantrekkelijk, mager, blond, hollands jongen! Gaat je goed Dennis, ik leef sinds ook ook minimalistisch, Thanks for inspiring me!

 3. Elm

  HAHA wat een onzin, die ‘compensatie’ is 2 euro ofzo. En heeft totaal geen doel, enkel iemand proberen beter te laten voelen.

 4. mok

  Lekker jouw kinderen in een ruimte van 4 bij 6 stoppen om de idealist uit te hangen op Bali. Geen inkomsten daar, dus hier een boekje pluggen.

 5. Werner

  Die CO2 compensatie is de grootste onzin en zwendel sinds de tulpengekte.

  Alsof de extra CO2 door die aflaat opeens uit de lucht verdwijnt.

 6. Gogo

  Nou Priscilla, deze man heeft bewust gekozen voor een leven buiten de spotlights, dus je opmerking raakt kant noch wal. Overigens is het makkelijk om hem nu af te gaan lopen zeiken, maar als we allemaal zijn levensstijl zouden hanteren gaat deze wereld een stuk minder naar de gallemiezen.

 7. Werner

  De ENIGE actie die helpt om de wereld op termijn te redden is geboortebeperking.

  In plaats van belachelijke Co2 compensatie kun je beter gratis condooms uitdelen aan inwoners van landen met een exploderende bevolking. Afrikaanse landen, India etc.

 8. Rassist

  Khenkerjong

 9. Stanislav

  Een BOEK ook.. Lekker groen bezig uilskuiken.

 10. Asjemenou

  Alweer een links gekkie,een deugmens
  allemaal leuk en aardig goedbedoelde
  intensies maar slaat nergens op en als het
  er op aankomt net zo fout gedrag vertonen
  Net als die J de Mol junior opkomen voor
  asielzoekers … zolang ze maar niet op in mijn tuin zitten.🖕

 11. Lachgas

  Waar leeft die meneer van?
  De lucht soms, die hij zelf vervuild?

 12. Freddy Heineken

  Enige wat echt help om binnen 10 jaar heul veul CO2 te besparen is kernenergie. Maarja, taboe bij slinks Nederland. Liever plempen ze heeel het land en zee vol met windmolen en zonnepanelen, waarbij alsnog backup stroom nodig is.

  Kernenergie heeft ook nadelen natuurlijk, maar is beter dan die lelijke windmolen en zonneparken en het levert echt veel energie op. Daar kun je een land mee runnen. Zie Frankrijk.

 13. Richard

  @gogo

  Naïeve dwaas.

 14. Frits

  Ik meen me te herinneren dat hij meerdere kinderen heeft. Dan ben je dus sowieso al niet groen meer.

  Het probleem is dat we met (veel) te veel zijn, niet hoe we leven.

 15. Tsja

  Zo’n kinderachtige vraag. In de groene revolutie hebben we straks ook elektrische vliegtuigen en hyperloop verbindingen tussen metropolen. Globalisering en verduurzaming sluiten elkaar niet uit. Sterker nog, landen zullen moeten samenwerken en kennis moeten delen om de wereld schoner in te richten.

 16. Net even anders

  Als je de aarde wil sparen is het beste wat je kan doen geen kinderen verwekken en zelfmoord plegen.
  Klinkt misschien extreem maar je doet de aarde er echt een plezier mee.

 17. Albert Verhinderd

  Dennis wie?

 18. Magnus Dickendorfer

  @werner: inderdaad dat is de sleutel naar minder co2 uitstoot. Sowieso begrijp ik niet dat als je geen nagel hebt om aan je reedt te krabben en je in een huis van poep en stro woont, je 15 kinderen op de wereld zet.

 19. StefanV

  De Rob Jetten-mentaliteit. Door geld in een potje te stoppen veroorzaak je niet ineens minder CO2-uitstoot.

 20. Sjors van Kempen

  Chapeau voor die jongen, hij ruilt zijn leven in de spotlights in voor een leven in de luwte. Hij voelt zich daar beter bij, prima dus.

  Hij denkt tenminste na over de wereld waarin hij leeft en hoe je die enigszins fatsoenlijk doorgeeft aan volgende generaties.

  De helden van MC kunnen alleen maar zaniken en de nietsnut uithangen.

 21. Thea Rosenbaum zum Zauberflöte

  Vond het altijd ’n lekker ventje vroeger. Herinner me nog die natte fotoreportage….nou, daar liep het dun van langs m’n dijen hoor!

 22. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Ik word erg moe van klimaatdrammers.

 23. Jantje

  Als iedereen nog net zo veel vluchten gaat maken als hij al heeft gemaakt kan die elk weekend een pretvluchtje maken. Zelfde geldt voor Flora.
  Dat uitgerekend deze extreeem veel vliegende ultra, extreem black en gold frequent flyer pass houders andere denken de les te lezen en daar ook weer een verdienmodel van maken maakt me ziedend.

 24. Banaan

  Wat een eikel is dit zeg! Een klimaatactivist zijn en gewoon vliegen. Terwijl iedereen weet dat dit funest is voor het klimaat. Maar goed anders komt hij zeker niet in het nieuws.

 25. Kwebbeldick

  Misselijk mannetje. Vies onderkruipsel. Helaas heeft hij zich voortgeplant.

 26. Snorlax

  @GoGo

  Dat geloof je toch niet echt? Z’n contract liep af en werd niet verlengd en andere zenders hadden geen interesse…Dennis is echt niet vrijwillig gestopt met televisiemaken, dit toegeven is natuurlijk pijnlijk. Dit alles geldt trouwens ook voor Valerio.

 27. Paulus

  Ik doe ook aan CO2 reductie.

  P*s iedere avond in mijn tuin, goed voor de natuur. Zo zijn wij (de natuur en ik) even samen en vormen een eenheid.

  Morgen vlieg ik naar Australie.
  sukkel en aan ons de wil opleggen.

 28. Dr. Bibber

  Die jongen is al een paar jaar niet meer op tv. Volgt nu zijn passie en wéér is het niet goed volgens een paar zuurneuzen… really???

 29. Jack Hiemstra

  Elektrische vliegtuigen?

 30. J. Balkenende

  Ik begrijp Dennis wel,
  Ik ruk me wezenloos op tante Corrie als ik ze weer mag afboenen in het bejaardetehuis.
  Dat compenseer ik met 7 weesgegroetjes.

 31. Huh

  Lekker?

 32. Iam

  Co2tax op uitvluchten

 33. Zalerio Veno

  Jammer dat dit soort charlatans elke keer weer een podium krijgen als ze iets te verkopen hebben. Nu weer een nietszeggend boekje vol met dooddoeners die iedereen overal al eens gelezen of gehoord heeft. Ook van dat zielige gelul over dat schuldgevoel word je onderhand kotsmisselijk. CO2-compensatie met geld bestaat simpelweg niet. Vlieg of vlieg niet, maar hou alsjeblieft op met dat hypocriete gejank.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.