Coronaklapper: Talpa Network voert reorganisatie door

Twee maanden na de aankondiging van ‘draconische maatregelen’ is de kogel door de kerk: Talpa Network gaat reorganiseren. Naast het niet verlengen van aflopende contracten, waaronder die van freelancers, gaat zo’n 6 procent van de onbepaalde-tijd-contracten eruit. Het is niet anders, laat het mediabedrijf van John de Mol weten in een persbericht. “De enorme terugval van de advertentiemarkt vraagt om een gezonde balans tussen kosten en toekomstige inkomsten.

De mediawereld is in een mum van tijd extreem veranderd. “Talpa Network heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de opbouw van het bedrijf, omdat het gelooft in het bestaansrecht van een echt Nederlands multimediabedrijf. De verschillende overnames zouden in een rustig en natuurlijk tempo geïntegreerd worden tot een geheel. De omvang van de huidige crisis dwingt echter dit integratieproces te versnellen.”

Het directieteam heeft samen met het management een plan van aanpak gemaakt voor deze versnelde integratie. “Het uitgangspunt bij deze maatregelen is dat Talpa Network na de crisis structureel als gezond zelfstandig bedrijf kan voortbestaan, ook zonder langdurige financiële ondersteuning van de aandeelhouder“, klinkt het, wijzend op de steenrijke John de Mol.

Talpa benadrukt dat ‘nadrukkelijk is besloten geen gebruik te maken van de NOW-regeling of enig andere vorm van overheidssubsidie’. “De financiële gevolgen neemt het bedrijf zelf voor zijn rekening.”

Reorganisatie

Als onderdeel van de voorgenomen maatregelen is vandaag een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraden ingediend. “De plannen voorzien er in om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden, helaas is een minimale reductie van arbeidsplaatsen onvermijdelijk.”

Die reductie zal, verdeeld over de verschillende ondernemingen binnen Talpa Network, circa 6 procent van de onbepaalde tijd contracten bedragen. “Daarnaast zullen ook een aantal aflopende contracten voor bepaalde tijd, inclusief freelance-overeenkomsten, niet worden verlengd.”

Bovenop deze maatregelen levert het directieteam van Talpa Network twintig procent van het salaris in.

Toekomst

Talpa Network heeft er vertrouwen in dat met het nemen van deze vervelende, maar noodzakelijke maatregelen de toekomst van het bedrijf en daarmee de werkgelegenheid voor het overgrote deel van haar medewerkers veilig kan worden gesteld.”

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen