Cornald Maas vindt Op1 nog steeds vreselijk negatief

Waar er in de late talkshow van RTL 4 steeds meer ruimte lijkt te ontstaan voor relativisme en een oplossingsgericht geluid, blijft de late talkshow van NPO 1 maar zwelgen in het onheilspellende geluid van Ab Osterhaus. Al een maand geleden was Cornald Maas zó klaar met Op1 dat hij twitterde niet eens meer te kijken. Te gast zijn doet hij nog wel: Maas zat woensdagavond in de uitzending om te praten over het Songfestival. De geluiden aan tafel klonken nog steeds erg negatief, meent hij.

Maas uitte zijn ongenoegen gisteren in de radioshow van Gijs Staverman op NPO Radio 2. “Ik weet niet of jij dat ook hebt. Veel mensen thuis vast ook. Ik zat gisterenavond zelf weer in een talkshow waarin het weer over corona ging met weer virologen die allemaal onheilscenario’s voorspellen, zodat als je naar bed gaat je nog een uur ligt rond te tollen van: kan ik morgen nog wel opstaan?

Staverman: “Ik ben ook gewoon gestopt om ermee naar te kijken.”

Maas: “Ja, dat is toch zo hè? Niemand weet iets zeker en elke keer krijg je weer iets voorspeld waarvan je denkt: klopt het wel? Intussen zit je dan weer te tobben. Gisterenavond was er bijvoorbeeld weer een item over heel jonge mensen die heel erge corona hebben.”

Eerder uitte Özcan Akyol de kritiek dat media excessen in de coronacrisis een te groot podium geven, waardoor er een massale coronahysterie ontstaat.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen