Alexander Klöpping: ‘Cornald Maas heeft geen zelfspot’

Alexander Klöpping heeft het idee dat Cornald Maas over geen greintje zelfspot beschikt. Hij vindt dat de presentator erg verbitterd reageert op een kritische tv-column van Het Parool. Dat is te lezen op Twitter. Maas was van de week op televisie met een programmaatje waarin hij het Nederlandse succes op het Eurovisie Songfestival probeerde te verklaren. “Cornald Maas ging met de grootst mogelijke ernst uitzoeken hoe het karwei was volbracht“, schreef de krant cynisch.

Daarna: “Alsof Discovery Channel op zoek ging naar het ei van Columbus, de missing link en het geheim van de smid bij het Manhattanproject dat leidde tot de uitvinding van de atoombom.”

Hoe verklaarde Maas het succes uiteindelijk? “De conclusie was dat bij het Songfestival alles staat of valt met de song. Nee maar“, aldus ‘Han Lips’, zoals de roulerende tv-recensent van de krant wordt genoemd.

Maas kan er niet om lachen. Hij liep helemaal rood aan toen hij de column las en twitterde toen: “Het beste antwoord op deze – immer anonieme – Han Lips is de gedrevenheid en passie van – bijvoorbeeld – Ilse DeLange. Mag ik dat met ‘de grootst mogelijke ernst’ constateren? En ps, Han – het Songfestival zou ZATERdag zijn“, bitchte hij.

Jeetje, kan het wat minder, dacht Alexander Klöpping toen hij het las. “Je bent bij geboorte niet in een vat met zelfspot gevallen he?

Maas daarop: “De recensent in kwestie ook niet. Ik hoop jij wel.

Het is niet de eerste keer dat Klöpping zich ergert aan Maas. Vorig jaar sprak hij nog zijn ergernis uit over het feit dat Maas zo’n BN’er is die als consument zijn bekendheid probeert te gebruiken.

Overigens heeft Klöpping wel een beetje gelijk. Maas is niet zo goed in het incasseren van kritiek. Ook gisteren niet, toen er kritische noten klonken over de manier waarop hij commentaar leverde bij het alternatieve Songfestival.

Maas reageert daar gepikeerd op. “Haal de oordoppen uit je oren zou ik zeggen – dat scheelt“, klinkt het dan. En: “Goed luisteren is ook ‘n kunst.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen