Van Roosmalen stuurde flopscreentest zelf naar DWDD

Er is door veel mensen hartelijk om gelachen: de beelden van de screentest die Marcel van Roosmalen deed voor de late talkshow Op1. De Wereld Draait Door bracht de beelden in december naar buiten, de columnist zat aan tafel om erover te vertellen en de studio had er veel lol om. Behalve Angela de Jong dan. Maar hoe zijn die beelden bij DWDD terechtgekomen? “Ik wist bij die pilot al na drie minuten: het is beter als deze opnamen worden vernietigd“, zegt hij in gesprek met Villamedia.

Van Roosmalen besloot echter om de beelden te gaan bekijken. “Toen ik ze terugzag, moest ik keihard lachen. En als ík dat al moet… Dus heb ik ze doorgestuurd naar DWDD. Ik dacht: nu krijg ik de kans om van een drol een gebakje te maken. Want dat kan ik wel. Ik heb van de nederlaag een soort overwinning gemaakt.”

Op de vraag wat er mis ging tijdens de screentest, antwoordt de journalist: “Het ging helemaal niet zoals ik dacht dat zoiets gaat. Je staat echt ten dienste van het onderwerp. Het is zo geformatteerd dat er weinig persoonlijkheid van al die persoonlijkheden overblijft.

En wat ik heel onplezierig vind: je hebt de neiging om jezelf te manifesteren. Terwijl je beter onderuit kunt zakken en uitstralen: stel jij de vragen maar. Maar ik zag mezelf op die schermen, die ogen… Nee, geen angst. Maar wel een vorm van onzekerheid. En ik dacht: kut, ik moet nog veertig minuten!

Het interview met Marcel van Roosmalen kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen