Qmusic over op coronatijd: ochtendshow tot 10.00 uur

Geplaatst op wo 01 apr 2020 om 11:20

De ochtendshow van Qmusic met Mattie Valk en Marieke Elsinga wordt vanaf maandag met een uur verlengd en zal dus van 6.00 tot 10.00 uur te horen zijn. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Qmusic schakelt over op coronatijd: doordat we thuiswerken en niet meer massaal de ochtendfiles hoeven te trotseren, staat men over het algemeen een uurtje later op. “Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken“, vertelt Marieke Elsinga.

Al die thuiswerkers missen nu een groot deel van het programma, aldus Elsinga. “Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken en daardoor nu een groot gedeelte van de show missen. Er is minder woon-werkverkeer, dus de dag start wat later. De ochtendrituelen verplaatsen zich gemiddeld ongeveer een uur.

Mattie Valk vult haar aan: “Uiteraard zijn er wel mensen die naar hun werk gaan, juist de mensen in de cruciale beroepsgroepen. Daarom hebben we besloten dat we wél gewoon om 6.00 uur beginnen, maar dat we een uur langer doorgaan.

Het populaire Foute Uur, dat normaal gesproken om 9.00 uur begint, vervalt hiermee niet, maar start een uur later, om 10.00 uur. Voor de rest blijft de programmering ongewijzigd.

Het is vooralsnog geen definitieve maatregel. “Dit is van kracht zolang iedereen gevraagd wordt thuis te werken, dus sowieso tot en met 28 april“, aldus de persvoorlichter.

Foto: Qmusic
19 Reacties op “Qmusic over op coronatijd: ochtendshow tot 10.00 uur”


 1. Botje

  Rot op met die matennаaier en die uier!

 2. Gwendolyn

  Uier?

 3. Mart

  Kan Qmusic niet in de ochtend gaan uitzenden op RTL 5, aangezien zij sowieso al samenwerken met de advertentie aanbieders van RTL. Mensen zitten thuis, dus luisteren vaak ook radio via de televisie, met beeld erbij spreekt meer aan want men raakt meer betrokken. RTL zendt rond die tijd toch alleen maar Teleshop uit, dit is goedkoop en relevanter lijkt mij?

 4. Gwendolyn

  @Mart. Goed idee, met je eens dat dit beter en misschien leuker is voor de kijker. Maar met Teleshop verdient RTL geld en omdat ze het uitbesteden hoeven ze zelf niks te doen. Is dus veel makkelijker dan te investeren in een extra webcam in de Q studio en een live schakeling te maken.

 5. Alfonso

  Ik haat Mattie Valk

 6. Mark

  Dan ben je wel heel erg depressief als je 4 uur lang hangend op de bank ernaar gaat luisteren. Dat er nog mensen zijn die zich kapot vervelen in deze tijden. Ik kom juist tijd te kort.

 7. Suzy Wang

  Is het waar dat zij n kerel is??

 8. johan

  baars classic rock 24 uur non stop mooie rock.geen gelul.

 9. WAJOOO

  Zo saaaaaai deze show boooooring asf

 10. J.J. de Koningh

  Maar wie is die man naast Mattie?

 11. Botje

  Gwendolyn, pak je woordenboek.

 12. Utreg

  J.J. de Koningh, doe niet zo flauw en vals.

 13. Anne

  Wow, die botje is een partij negatief en gefrustreerd.

 14. Veldman

  @Anne, pleur eens op met je gestоok hier altijd.

  @J.J. de Koningh, Marieke is een zeer schone dame. Wie dat niet ziet moet naar de oogarts.

 15. Mart

  @Gwendolyn
  Qmusic zendt al live uit met beelden via qmusic.nl. Misschien kunnen ze die schakeling maken naar tv?

 16. Gwendolyn

  @Mart Ja de webstream schakelen zou een goeie zet zijn!

 17. Universal Korporaal 1

  Mattie, de grappigste matennaaier van de radio!

 18. Minder of mirjam

  Denk je alles gehad te hebben…. ook dat nog!

 19. Commerciële Yoghurt

  De Top 1000 deze week is best lekker!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.