Na twee kijkrecords: Chateau Meiland week niet op tv

Hoewel het huidige, derde seizoen van Chateau Meiland nog tot en met 8 juni loopt, is de grootste kijkcijferhit van SBS 6 aankomende maandag niet op televisie. Dan brengt de zender namelijk een film op de buis. Dat vertelt dochter Maxime Meiland op Instagram. Chateau Meiland heeft de afgelopen weken steeds zijn eigen kijkcijferrecord aangescherpt – deze week keken er bijna 1,6 miljoen mensen – maar SBS 6 vindt het ongepast om het programma aankomende week uit te zenden.

De Nationale Dodenherdenking vindt maandag plaats en SBS 6 vindt het onhandig om vlak na de twee minuten stilte over te gaan in de hysterie van Chateau Meiland.

Het betekent een weekje geen Chateau Meiland. “Dat komt omdat het aankomende maandag Dodenherdenking is, waardoor we dus even een week niet uit worden gezonden. Dan wordt er trouwens een heel goede film op SBS 6 uitgezonden, namelijk Dunkirk, dus dat zou ik zeker even checken.”

Er zijn op dit moment helemaal geen gasten in het tv-chateau. Hoe ervaart ze dat? “Het is heel raar. Het is heel stil. Er zijn natuurlijk geen gasten, want dat mag niet.”

Toch vervelen de Meilandjes zich niet. “We doen nu andere klusjes waar we nooit aan toe zijn gekomen, zoals onze verdieping helemaal opknappen, dus dat is op zich wel heel fijn.”

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen