Méér Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt in crisistijd

De NPO zet komende zomer zijn grote tv-kanonnen Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt in om de gaten op te vullen die de weggevallen sportzomer achterlaat. Er worden extra afleveringen gemaakt van beide titels. Dat zegt omroepbazin Shula Rijxman in het AD. Nog nooit eerder had de NPO op zó’n korte termijn zó veel gaten te vullen. Alle sportevenementen zijn afgelast, maar de kijker moet wel vermaakt worden in crisistijd. “Dat is de grootste uitdaging op korte termijn.

Hoe ziet het nieuwe zomerschema eruit? “Zonder volledig te zijn, want het gaat om enorm veel uren: we hebben Van Onschatbare Waarde en Bed & Breakfast naar voren gehaald en talkshows als Op1 en M gaan langer door.

Maar dat is dus niet alles. “We krijgen specials van onder meer Boer zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt die we met een normale sportzomer niet gehad zouden hebben.”

Het lijkt erop dat de NPO heer en meester wordt de komende maanden: RTL en SBS hebben alles lamgelegd in verband met de ingestorte advertentiemarkt.

Rijxman prijst de omroepmedewerkers. “De enorme wil die er unaniem is om in deze periode ons werk te doen, dat raakt me. De creativiteit en passie van de makers zijn ongelooflijk. Dat zouden mensen zelf moeten kunnen zien.”

Het AD-interview met Shula Rijxman kunt u hier lezen.

Foto: Linelle Deunk

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen