Martien Meiland bijna dood: kijkcijferrecord

Martien Meiland is maandagavond bijna overleden in de Koningsdag-uitzending van Chateau Meiland. Het leverde de realityshow een kijkcijferrecord op: met bijna 1,6 miljoen kijkers (25 procent) was het de best bekeken uitzending ooit op SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Chateau Meiland verbetert het eigen record van vorige week, toen het chateau bijna afbrandde: er ontstond een brand in de schoorsteen. Toen keken er bijna 1,5 miljoen mensen (23 procent).

Ellende bracht Chateau Meiland gisteren dus opnieuw tot grote hoogte: Martien Meiland wilde een kapotte lamp repareren en haalde het stroom eraf.  “En toch vind ik het eng. Gewoon, omdat ik al zo vaak iets meegemaakt heb waardoor ik dacht dat de stroom eraf was, maar dat achteraf niet zo bleek te zijn, omdat ik weer een schok kreeg.”

Vervolgens klonk er een belletje in het chateau, waarop Erica kwam aangesneld. “De stroom is nu weer aan, hè?

Martien: “Ach, doe niet zo vervelend.”

Erica: “Ja, want dat belletje gaat en dat gaat alleen als het stroom aan is.”

Martien: “Nou, dat bedoel ik. Iemand heeft het omhoog gedaan.

Erica: “Wie dan? Er is hier niemand.”

Daarop liep Erica naar dochter Maxime. “Hey. Papa was bijna dood.”

Maxime: “Hèèèè?

Erica: “Hij deed de stroom uit in het kleine keukentje, de lamp is uit, dus hij begint, maar wij zitten hier en ineens gaat dat ding. Dus ik ging erheen, bleek die knop weer omhoog te zijn. Voor hetzelfde geld had hij zijn schroevendraaier erin gestoken.”

Martien: “Dan had ik dood geweest, Maxime. Erg, hè?

Uiteindelijk bleek één of andere arbeider de stoppen weer omhoog te hebben gedaan. Erica: “Nou, Mart, je hebt een beschermengeltje op je schouder.”

Martien: “Ja, dan zou je gewoon hier voor dood liggen, omdat iemand gewoon de knop om gaat doen. Dan moet je dat toch vrágen?

Lees ook: Chateau Meiland brandt bijna af: kijkcijferrecord (vorige week)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen