Kim-Lian van der Meij reageert op lage kijkcijfers

Kim-Lian van der Meij heeft op Twitter gereageerd op het feit dat de vrijdagavond van SBS 6 door haar is ingestort. Dat is te lezen op het sociale medium. Waar Wendy van Dijk de voorbije zes weken gemiddeld 707.000 kijkers scoorde met haar vrijdagshow Wie Het Laatst Lacht, begon een herhaalserie van het eerste seizoen van Kim-Lian’s Thank You For The Music met 398.000 kijkers. En dat terwijl SBS 6 eigenlijk een fonkelnieuw, tweede seizoen had aangekondigd.

Van die verwarring heeft SBS 6 dus niet geprofiteerd, al ziet Kim-Lian het graag van de zonnige kant. “Wat leuk dat er bijna 400.000 mensen naar het eerste seizoen van Thank You For The Music hebben gekeken😁 Als we de ruim 600.000 van vorig jaar daar bij optellen zitten we op 1 MILJOEN kijkers 💪🤩💥 #alwayslookonthebrightsideoflife.

Maar wat is er met het aangekondigde tweede seizoen, dat al maanden op de plank ligt, gebeurd? “Uiteraard snap ik dat jullie uitkeken naar nieuwe afleveringen van seizoen twee, wij ook! Helaas hebben we ALLEMAAL met corona te maken en volgt SBS 6 de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM, we passen de opnames aan en optimaliseren de programmering daar waar nodig.

De presentatrice vervolgt: “Ten gevolge hiervan wordt het programma Thank you for the music (Seizoen 2) voorlopig uitgesteld. Zodra er een nieuwe startdatum bekend is, hoor je van ons. We hopen op jullie begrip! En hopen met seizoen 1 toch een fijn alternatief te kunnen bieden🙏

De richtlijnen van de overheid en het RIVM hebben natuurlijk geen donderstraal te maken met het feit dat SBS 6 reeds opgenomen afleveringen van een studioprogramma op de plank laat liggen.

De werkelijke reden is dat de advertentiemarkt momenteel op zijn gat ligt en de zender nieuwe afleveringen liever bewaart voor het moment dat de advertentiebudgetten weer een beetje zijn genormaliseerd.

Lees ook: Kim-Lian volgt Wendy op: kijkcijfers SBS 6 storten in (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen