Gerard Joling: ‘Kunnen we in augustus weer draaien?’

Door de coronacrisis is de rest van het tv-seizoen zo goed als verloren. Alle ogen in Hilversum zijn gericht op het volgende seizoen, dat traditiegetrouw in september van start gaat. Om écht goed uit de startblokken te kunnen, moet er in de zomer wel weer gedraaid kunnen worden. Gerard Joling, één van de pronkstukken van RTL, vertelt bijvoorbeeld dat de opnames van The Masked Singer in augustus weer van start zouden gaan. Maar zijn tv-shows met publiek over drie maanden weer mogelijk?

Joling hoopt het van harte. Al zijn televisiewerk ligt stil. “Alles ligt stil, mijn optredens, mijn tv-werk. Ik zou nog wat reizen maken voor mijn nieuwe programma Joling en de Buitenlanders, maar niks gaat door. In augustus zouden we weer The Masked Singer gaan opnemen…

Als hij moest kiezen, wat zou hij dan het liefst door laten gaan? “Ja, dan is het The Másked Singer, hahaha. Maar ik weet het niet.

Heel het land wacht op wat minister-president Mark Rutte morgen gaat zeggen: welke maatregelen worden afgezwakt? En wordt het evenementenverbod verlengd? Dat laatste verbod is geldig tot 1 juni en treft ook tv-programma’s; op dit moment vooral de finale van The Voice Kids, die is verschoven naar de eerste week van juni.

Voor Joling is de coronapersconferentie van Rutte vooral spannend, omdat hij in juni twee Ziggo Dome-concerten in de planning heeft staan. “Het lijkt mij sterk dat als het voetbal nergens doorgaat, en als de Olympische Spelen in Tokio worden afgelast, de concerten van ene Gerard Joling in Amsterdam wel gewoon plaatsvinden. Ik hoop er ontzettend op, maar wel tegen beter weten in natuurlijk.

René Froger maakt zich ook al druk over de Toppers, dit jaar pas in december. Het kan nog zolang duren, voordat we weer met z’n allen bij elkaar staan“, besluit hij in de krant.

Foto: Martijn van Gelder, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen