Geen steunmaatregelen voor Catherine Keyl

Catherine Keyl (73) ziet op haar AOW en haar pensioen na zo’n beetje al haar inkomsten opdrogen door de coronacrisis, maar kan geen aanspraak maken op de steunmaatregelen van de overheid. Dat zegt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Keyl heeft bijna geen klussen meer en meent dat haar leven ‘krankzinnig is veranderd’. “Vorige week had ik nog vijftien afspraken staan voor presentaties en het maken van radio en/of tv-programma’s. Veertien werden er afgezegd“, zegt ze.

Hoort ze op haar 73ste niet gewoon achter de geraniums te zitten met een bokkenpootje? “Ik ben zo’n kleine, gepensioneerde ondernemer van wie de overheid altijd gezegd heeft dat het goed was als ze doorwerkten, ook na hun 65ste. En zie: er zijn steunmaatregelen voor iedereen, maar niet voor gepensioneerde ondernemers.”

Keyl voelt zich in de steek gelaten door de politiek. “Waar blijven Henk Krol en het MKB nu?

De crisis treft Keyl diep in de portemonnee. “Goed, we zullen wel zien hoe we de hypotheek gaan betalen. Eigenlijk is dat allemaal van later zorg.

De presentatrice is recentelijk teruggekeerd uit Zuid-Afrika. Ze dacht daar corona te hebben opgelopen, maar later bleek dat haar hoest werd veroorzaakt door brandontwikkeling in de buurt.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen