Eerste tv-seizoen zonder verkoudheid voor Eva Jinek

Met nog anderhalve week te gaan lijkt het eerste seizoen van Jinek zónder verkouden talkshowhost een feit. Al bijna vier maanden is Eva Jinek vrij van een verkoudheid. Dat vertelde de presentatrice dinsdagavond in haar talkshow op RTL 4. Verkoudheid brengt oncomfortabele gevoelens met zich mee die niet prettig zijn bij het presenteren van een groot live-programma. Het is Jinek dit seizoen gelukkig bespaard gebleven en de presentatrice heeft wel een idee waardoor dat komt.

Het ging in de talkshow van Jinek over het besluit om de basisscholen te heropenen. Er is twijfel geweest over het ‘loslaten’ van kinderen, omdat zij bij het griepvirus wél een katalysator zijn. “We weten vanuit de griep bijvoorbeeld dat kinderen een soort motor van de infectie zijn. Als je een kerstvakantie hebt, dan vlakt die griepinfectie gewoon af“, merkte viroloog Ann Vossen op.

Opiniemaker Youri Albrecht merkte op: “Met kleine kinderen weet je dat als de kinderen voor het eerst naar school gaan – wij hebben er drie – dat je allerlei griepen krijgt.

Bij Jinek ging er toen een lampje branden: “Mijn kind is nu thuis en dit was het eerste tv-seizoen dat ik niet verkouden was. Het is een wonder.

De 41-jarige presentatrice voelt zich al met al superfit. Ze vraagt zich af of mensen als zij niet gewoon terug de samenleving in kunnen, terwijl je 60-plussers thuishoudt. “Dan kan er een heel grote groep mensen weer naar buiten om aan de slag te gaan om dat enorme leed wat secundair plaatsvindt ook weer een beetje te beslechten.”

En ook op eigen verantwoordelijkheid: ik ben 40, ik voel me fit, ik aanvaard het risico dat als ik met mijn collega’s in een restaurant sta, mij iets kan overkomen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen