Drama voor Gerard Joling: 60ste verjaardag in stilte

Gerard Joling bereikt vandaag de bijzondere leeftijd van 60 jaar, maar kan niet groot uitpakken met een groot feest. Hoewel hij flink wilde uitpakken, ziet hij door het coronavirus een sobere verjaardag tegemoet. Dat vertelt de RTL 4-ster in het AD. Het is lastig voor Joling. “Ik zou het groots vieren. Hoe en wat is een verrassing. Dat komt nog wel.Het wordt iets rustiger nu op mijn verjaardag. Een bakkie koffie met een taartpunt. Iedereen op afstand hè. Mijn zuster komt langs. Mijn moeder ook.

Joling had zich de huidige periode heel anders voorgesteld. “Mijn jubileumconcerten in juni gaan ook niet door, maar die komen nog wel.”

Toch weet de zanger dat veel Nederlanders momenteel in een zwaardere positie zitten. “Vele anderen hebben het veel zwaarder. Ondernemers, de horeca, de culturele sector.”

Wel komt Joling binnenkort met een nieuw album. “Half Engels-, half Nederlandstalig, maar ik denk eraan ook een nummer uit te brengen van twaalf jaar terug. Een cover van Oleta Adams, Zomer vol hoop.

Tot 1 september helemaal niets… dat ben ik helemaal niet gewend. Ik zit elke dag wel érgens en nu liggen alle optredens en tv-opnamen eruit. Ik begrijp het, maar het is toch vreselijk?

Overigens is ook Bert Kuizenga vandaag jarig. De presentator, die onlangs in het ziekenhuis lag met corona, is 65 jaar geworden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen