Claudia de Breij vergelijkt boek Patty met zak M&M’s

Claudia de Breij vindt de biografie van Patty Brard een genot om te lezen. Het is net een zak M&M’s. Dat vertelt ze in gesprek met het AD. Het schandaalboek staat vol met sappige details over BN’ers. Het is een oppervlakkig boek, maar wel heel vermakelijk, zegt De Breij. “Als je geen zin hebt in diepgang, kan ik de biografie Patty warm aanbevelen. Als Ilja Leonard Pfeijffer een 12-gangen diner in een driesterren restaurant van wereldklasse is, dan is dit een zak M&M’s. Kortom: heerlijk.

Waarom leest ze het boek van Brard? “Ik was ziek een paar weken geleden en als een soort guilty pleasure kocht ik dit boek.”

Ze heeft er geen spijt van. “Brard is schaamteloos amusant in al haar onvolkomenheden. Ze klapt uit de school over haar eigen leven en dus ook van dat van vele andere beroemdheden. Ondertussen zie je ook het vakmanschap van het successchrijversduo.”

Het boek is geschreven door miljonair Michel van Egmond en zijn partner Antoinnette Scheulderman. “Het zijn dan M&M’s, maar wel heel goed gemaakte M&M’s. Het suikerlaagje zit precies op de juiste plek, zeg maar.”

Brard lijkt niet heel erg blij te zijn met de woorden van De Breij:

 

View this post on Instagram

 

Het is grappig! Het boek gaat over het leven van een vrouw met vele ups and downs! Gedoe in de familie! Heftig gedoe, wat iedereen kan overkomen! De punten die er qua showbizz uitgelicht worden zijn totaal onbelangrijk als je t in proportie ziet en een beetje cynisme hebt en zelfspot! De een wilde uitgebreider in t portret de ander minder! A. Ik heb t niet geschreven, het is een portret van Antoinette Scheulderman en Michel van Egmond en die hebben t ook behalve knap geschreven ook knap gemonteerd!, B. De mensen die t minst kunnen en t onbelangrijkst waren willen altijd de meeste aandacht! Nogmaals t boek kent 1 hoofdpersoon! Laat t! Antoinette en Michel hebben t geschrevrn zoals t verteld moest worden! Als rode draad de beschamende acties richting mijn ouders en kind! De redding van Mr Bénédicte Fique! Het is zoals t is geworden, en ik ben er trots op! Het belangrijkste is verteld! Dank aan @pauldeleeuw @hannekegroenteman @richard_groenendijk @claudiadebreij @willkoopman @jonvaneerd @gordonheuckeroth @alexanderköpeling @fidanekiz @helenanroyen @fredvanleer @bassmit @gerardjoling @annanooshin @gielbelen en al die anderen die het leven serieus nemen , geinteressseerd bleken in MIJN leven, mijn verdriet, mijn relativeringsvermogen en mijn lach! Het showbizzleven als een bijkomstigheid zien in het toch al zo gecompliceerde leven van vandaag aan de dag! Als je je showbizzleven als je echte leven gaat zien, gaat t niet goed met je! Echt niet! Relax And lay back! Life is good, believe me! Treat it kind, take care And it Will do the same to you! Happy Kingsday! #staysafe #stayhealthy #stayinside #please #m&ms #keepsmiling #donttakelifetooseriously # itsgonebeforeyouknowit #smile #love #live #laughter #healthy #positivity #thankful

A post shared by Patty Brard (@pattybrard) on

Foto: Merlijn Doomernik, VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen