Claudia de Breij vergelijkt boek Patty met zak M&M’s

Claudia de Breij vindt de biografie van Patty Brard een genot om te lezen. Het is net een zak M&M’s. Dat vertelt ze in gesprek met het AD. Het schandaalboek staat vol met sappige details over BN’ers. Het is een oppervlakkig boek, maar wel heel vermakelijk, zegt De Breij. “Als je geen zin hebt in diepgang, kan ik de biografie Patty warm aanbevelen. Als Ilja Leonard Pfeijffer een 12-gangen diner in een driesterren restaurant van wereldklasse is, dan is dit een zak M&M’s. Kortom: heerlijk.

Waarom leest ze het boek van Brard? “Ik was ziek een paar weken geleden en als een soort guilty pleasure kocht ik dit boek.”

Ze heeft er geen spijt van. “Brard is schaamteloos amusant in al haar onvolkomenheden. Ze klapt uit de school over haar eigen leven en dus ook van dat van vele andere beroemdheden. Ondertussen zie je ook het vakmanschap van het successchrijversduo.”

Het boek is geschreven door miljonair Michel van Egmond en zijn partner Antoinnette Scheulderman. “Het zijn dan M&M’s, maar wel heel goed gemaakte M&M’s. Het suikerlaagje zit precies op de juiste plek, zeg maar.”

Brard lijkt niet heel erg blij te zijn met de woorden van De Breij, is te zien op Instagram.

Foto: Merlijn Doomernik, VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen