Talkshows mogen door ondanks verbod bijeenkomsten

Geplaatst op di 24 mrt 2020 om 9:00

De nieuwe coronamaatregel die tot 1 juni álle bijeenkomsten met meer dan twee personen verbiedt, treft in elk geval niet de talkshows op televisie en andere nieuwsgerelateerde programma’s. Dat heeft Op1-presentator Erik Dijkstra gisteren gezegd in de talkshow op NPO 1. Het zal voor veel kijkers onwennig zijn om op televisie steeds groepjes mensen bij elkaar te zien zitten, ondanks dit net afgekondigde verbod. Voor Op1 geldt een uitzonderingsmaatregel, zo legde Dijkstra uit.

Talkshows zullen er voorlopig gewoon hetzelfde uitzien, aldus Dijkstra. “Dit tv-programma hier, waar we nu in zitten, is ook een samenkomst, maar dat gebeurt omdat we tot een vitale sector zijn bestempeld en noodzakelijk zijn voor de informatievoorziening aan de bevolking op dit moment.”

Xander van der Wulp voegde daaraan toe: “Voor de NOS-redactie geldt dat zeker ook, ja.”

Het is wel een ramp voor amusementsprogramma’s, zoals All You Need Is Love en Miljoenenjacht. Die programma’s behoren uiteraard niet tot een vitale sector en zien alle opnames worden stilgelegd.

Mocht het normale leven in juni weer hervat kunnen worden, dan wordt het een buitengewoon drukke zomer in televisieland.

Foto: NPO
19 Reacties op “Talkshows mogen door ondanks verbod bijeenkomsten”


 1. de gelovige

  Dat de talkshows op doorgaan is wel fijn maar dan wel zonder presentator Eric Dijkstra want deze man is tenenkrommend

 2. Ron

  Geen miljoenenjacht? De NPL zal zijn ledenaantal wel zien verminderen.

 3. Erwin

  Oops, nu is het niet zo erg meer he, dat NPO alleen maar informatieve programma’s mag maken?! Daar gaat het imperium van John de Mol. Gegokt op domme tokkie-televisie, de laatste jaren heel veel meer (live)shows gaan maken en laat dat nu even 3 (6) maanden niet meer mogen. En z’n nieuwsdienst was niet op tijd klaar. SBS6, Talpa, het meest irrelevante bedrijf tot de zomer. Ik heb alleen medelijden met al die goedbedoelende medewerkers. Die kielhaalt John zonder knipperen.

 4. Anne

  Voor informatievoorziening hebben we het internet en echte nieuwsuitingen.

  Op1 en andere talkshows zijn overbodig geleuter.

 5. KlimaatOptimist

  HAAL DIE WILLEMIJN VAN DE TV, AUB!

  Lieve meid, maar niet voor de tv..
  Zet haar terug naar de radio, beter voor haar én de kijker!

 6. Timo

  Die gast die gisteren NPO1 presenteerde doet nog steeds alsof hij een presentator is. Hij kan beter verslaggever blijven. Dát was al slecht.

  Xander van de Wulp, degelijke verslaggever hoor, maar zó langzaam van stof.

 7. GrijzePilion

  @Erwin

  Goedbedoelende medewerkers? Nee! Die medewerkers zijn net zo schuldig aan die Talpa tokkie ellende als de grote baas zelf. Zij hebben het mede gefaciliteerd door bij dat walgelijke bedrijf te werken. Laten ze maar lekker failliet gaan en om die medewerkers geef ik geen zier, en al helemaal niet om die grote baas.

 8. Peter

  Valt Veronica Inside onder de journalistieke talkshows waarin kijker worden geïnformeerd of is het een amusementsprogramma? Dit wordt een glijdende schaal!

 9. Qwerty

  Ladies Night lijkt me niet heel vitaal…

 10. Dakkie

  Pff, Ladies Niets moet van de buis.

 11. Britt Scholte Lover

  Wat is die Willemijn toch ontzettend slecht bij op1 , vreselijk mens

 12. Sjaak

  @GrijzePilion
  Wat ben jij een nare fanatiekeling.

 13. Paulus

  😷Sorry hoor, ik vindt deze 2👨‍🏫👩‍🏫gasten onaantrekkelijk om naar te kijken. En dan bedoel ik qua stem en uiterlijk. Dit is puur mijn persoonlijk mening.

 14. Marko

  Sjaak.

  Hij praat straks wel anders als hij zelf zonder werk zit.

 15. Marko

  Paulus,

  Tip niet kijken!!!

 16. Gwendolyn

  Willemijn > Moetejouw.

 17. Paulus

  😷Marco, bedankt voor de tip, de knop schakelen automatisch naar Eva👱‍♀️. 👀

 18. Deslome

  GeenStijl heeft hier een topic over.

 19. Dennis

  @Erwin los van talkshows worden er voor de NPO nog wel meer informatieve programma’s gemaakt die door deze maatregelen niet door kunnen gaan.

  Gezondheid gaat natuurlijk voor, maar we kunnen ons voorbereiden op veel gaten in de programmering in het najaar (wanneer mensen waarsch juist behoefte hebben aan ontspanning/licht vermaak ipv alleen zware informatieve programma’s over het virus – dat we dan hopelijk achter ons hebben gelaten), faillisementen bij productiehuizen (gok data omroepen waarsch juist meer financiele steun zullen krijgen, die ze eerder in hun eigen behoud ipv producties van buitenproducenten zullen steken) en veel problemen bij alle freelancers die in de media werken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.