Talkshows mogen door ondanks verbod bijeenkomsten

De nieuwe coronamaatregel die tot 1 juni álle bijeenkomsten met meer dan twee personen verbiedt, treft in elk geval niet de talkshows op televisie en andere nieuwsgerelateerde programma’s. Dat heeft Op1-presentator Erik Dijkstra gisteren gezegd in de talkshow op NPO 1. Het zal voor veel kijkers onwennig zijn om op televisie steeds groepjes mensen bij elkaar te zien zitten, ondanks dit net afgekondigde verbod. Voor Op1 geldt een uitzonderingsmaatregel, zo legde Dijkstra uit.

Talkshows zullen er voorlopig gewoon hetzelfde uitzien, aldus Dijkstra. “Dit tv-programma hier, waar we nu in zitten, is ook een samenkomst, maar dat gebeurt omdat we tot een vitale sector zijn bestempeld en noodzakelijk zijn voor de informatievoorziening aan de bevolking op dit moment.”

Xander van der Wulp voegde daaraan toe: “Voor de NOS-redactie geldt dat zeker ook, ja.”

Het is wel een ramp voor amusementsprogramma’s, zoals All You Need Is Love en Miljoenenjacht. Die programma’s behoren uiteraard niet tot een vitale sector en zien alle opnames worden stilgelegd.

Mocht het normale leven in juni weer hervat kunnen worden, dan wordt het een buitengewoon drukke zomer in televisieland.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen