SBS 6 in lockdown: herhalingencircus tijdens crisis

De coronacrisis raakt ook de tv-wereld hard en dan met name de commerciële televisie: de advertentiebudgetten zijn flink gedaald en tegelijkertijd liggen de meeste opnames stil. RTL 4 heeft ervoor gekozen om de verse programmering uit te smeren over een langere tijd: GTST is teruggeschroefd van vijf naar vier keer per week en de late talkshow – nu Jinek en vanaf mei Beau – is verhuisd van 22.30 uur naar 21.30 uur om verse prime-time-tv te bewaren voor later. SBS 6 gaat wél volledig in lockdown.

Niet alleen is na Shownieuws ook Man Bijt Hond geschrapt en worden vanaf volgende maand herhalingen van Lingo uitgezonden, ook op prime time verschraalt het aanbod voor de kijker die nu massaal thuis zit.

SBS 6 heeft de volgende wijzigingen in de programmering op prime time gemaakt:

Dinsdag: Het programma Getekend voor het leven, dat op 21 april zou starten is uitgesteld. In plaats daarvan worden er herhalingen van Cash or Trash

Woensdag: Het nieuwe seizoen van Hoeveel ben je waard? is uitgesteld. In de plaats daarvan wordt er een eerder seizoen van Hoeveel ben je waard?

Zaterdag: Vanaf 28 maart zijn er herhalingen van Ik hou van Holland te zien. Voor We Want More is er extra tijd nodig voor de opnames, dit programma wordt uitgesteld.

Zondag: De uitzendingen van Miljoenenjacht en Split Screen zijn verplaatst naar het najaar. Vanaf zondag 29 maart worden er herhalingen van Wie het laatst lacht en Frank Visser uitgezonden.

De overige programmering gaat vooralsnog door zoals gepland. Dat betekent onder meer dat Chateau Meiland op maandagavond gewoon op zender blijft.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen