Patty Brard vindt dat RIVM mensen bang maakt

Patty Brard vindt het filmpje dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op sociale media heeft verspreid over ’s lands eerste coronapatiënt erg sensationeel. Dat gaf ze gisteren aan in de talkshow van Eva Jinek. Het RIVM heeft een informatief filmpje verspreid over de coronabesmetting met op de achtergrond een onheilspellend muziekje. “Ik vind het zo spannend gemaakt dat ik denk: geen wonder dat iedereen doodsbang is“, aldus de SBS 6-diva.

Op deze manier maakt de overheid het alleen maar erger, aldus Brard. “Ik zeg niet dat je niet doodsbang moet zijn, maar ik vind dat geklop met zo’n muziekje eronder… Dan denk ik: even rustig.”

De muziekkeuze is ook lastig, aldus Gordon. “Je moet ook niet de muziek van de Efteling eronder zetten.

Brard vindt dat het allemaal wel erg dichtbij komt nu. “Ik zat op de Huishoudbeurs met honderden telefoons die steeds heen en weer gaan.”

Gordon: “Stel je eens voor dat het daar is? Daar moet je toch niet aan denken? Jij hebt alleen maar handen geschud.”

Brard: “Ik heb alleen maar handen geschud. Als er iemand in quarantaine moet, dan ben ik het wel.”

Hoe bereidt Jeroen van Koningsbrugge zich voor op de coronahorror? Ondanks dat hij in het verleden redelijk paniekerig overkwam, reageert de komediant vooralsnog nuchter.

Nee, ik maak me geen zorgen. Het heeft niet echt zin om je zorgen te maken, want als het gebeurt gebeurt het. Je kunt inderdaad je handen wassen en daar houdt het eigenlijk mee op. Je kunt je er zorgen over gaan maken, maar dan kan je je over alles zorgen gaan maken. Dat is zonde.

Dan grappend: “Ik kom de deur niet meer uit en dan krijg je het niet, dus het klopt wel.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen