Norivel nekt Hugo Kennis, stikt bijna live op televisie

Hugo Kennis is donderdagmiddag bijna overleden tijdens de live-uitzending van 5 Uur Live. Niet door het coronavirus, maar door een stukje zeewier. Dat was te zien op RTL 4. De tv-kok slikte per ongeluk een stukje nori in, een dun vel van geperst en gedroogd zeewier. “Ik ademde het norivel in toen ik ademhaalde. Het stukje schoot in mijn luchtpijp. Ik dacht: we zijn live, ik ga niet moeilijk doen. Ik heb mezelf tegen het aanrecht aangegooid en geprobeerd om een soort van Heimlich te doen.

Toen ging het echt mis, aldus Kennis. Het was ook het moment waarop de kijker er wat van mee kreeg: als Daphne Bunskoek vraagt of het wel gaat, rent Kennis de studio uit.

Kennis: “Ik ben naar achteren gerend. Daar stond gelukkig mijn visagiste. Zij heeft meerdere keren de Heimlich-greep gedaan. Na vijf pogingen ging het stukje los.

Daarna viel de chefkok flauw. “Ik had iets te lang geen zuurstof gehad. Na een half uurtje was ik er weer.

De beelden kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen