Nieuwe naam voor videodienst NPO Start Plus

Geplaatst op vr 28 feb 2020 om 13:15

NPO Start Plus, de betaalde videodienst van de publieke omroep, krijgt een nieuwe naam. Vanaf aankomende maandag heet het NPO Plus. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Door de nieuwe naam moet het onderscheid met de gratis videodienst NPO Start groter worden. “Beide veelgebruikte on demand-platforms van de Publieke Omroep zijn en blijven te vinden in één oranje NPO-app, maar het verschil wordt voor de gebruiker direct duidelijk“, laat de persvoorlichter weten.

NPO Start is gratis, live-tv en terugkijken, bij NPO Plus kun je complete series ‘bingen’, vooruitkijken en is reclamevrij. “Inmiddels hebben al ruim 300.000 huishoudens een abonnement.”

Waarom is dit nodig? “Uit onderzoek blijkt dat kijkers een duidelijker onderscheid tussen NPO Start en NPO Plus willen. NPO en alle omroepen willen de on demand-platforms van de Nederlandse Publieke Omroep nog duidelijker positioneren, vooral om herkenbaar en vindbaar te blijven tussen veel andere, (inter)nationale, platforms.”

Na het openen van de NPO-app wordt het verschil tussen NPO Start en NPO Plus direct duidelijk. Ingelogde abonnees van NPO Plus komen gelijk in de Plus-omgeving – waar uiteraard ook het hele aanbod van NPO Start te vinden is.

Dit is het verschil tussen NPO Start en NPO Plus:

NPO Start: Alles van de Publieke Omroep, voor iedereen gratis beschikbaar, actuele tv, live-tv (+events), alle programma’s van de NPO minimaal 7 dagen (maar vaak langer) na uitzending terug te kijken, speciale kinderomgeving, meer opties als je je registreert (ook gratis)

NPO Plus: Onze extra service, zonder reclame, met afleveringen vooruitkijken, complete seizoenen ‘bingen’, terugkijken, archieffunctie, alles van de Publieke Omroep, 365 dagen minimaal, gepersonaliseerd (aanbevelingen), 2,95 per maand.

Foto: NPO
17 Reacties op “Nieuwe naam voor videodienst NPO Start Plus”


 1. Paul Grijpstra

  Met een nieuwe naam ben je er niet hoor.
  Die website is zo brak als een lek bootje, ik krijg nooit m’n programma meteen te zien, eerst drie keer opnieuw opstarten, die kut-reclames afwachten.
  Slechte vernieuwingen zijn vaak geen verbeteringen.

 2. Karel

  O, nu ga ik dat kutplatform wel gebruiken. Nou goed!

 3. Curryworst

  Toch eigenaardig dat je moet betalen om een programma terug te zien waar je al voor betaald hebt via de belasting. Voorheen kijk- en luisterbijdrage.

 4. Gwendolyn

  Is NPO Plus dan wel in goede, hoge HD kwaliteit? Meeste op NPO Start is niet om aan te zien!

 5. Bassie

  En deze naamsverandering kost de belastingbetaler minstens een paar ton. En dat is terughoudend ingeschat.

 6. RaymondVL

  Oh, wat goooooeeeeddd!!! Daar had ik nou nooit opgekomen op die naamsverandering. Maar ach, het is NPO waar bakken met belastinggeld zo het putje in gestort worden. Denk maar aan Hilverdum Best, Best 24, NPO1 Extra… steeds maar nieuwe namen voor dezelfde belabberd bekeken zender.

 7. Boerenverstand

  We noemen het hier nog gewoon Uitzending gemist. Dat is en blijft de duidelijkste naam. We gebruiken het niet veel; te vaak storingen, programma’s die niet willen starten.

 8. Ron

  Gaat de content ook om hoog? Oude Nederlandse series/soaps. Volledige seizoenen van Onderweg naar Morgen etc.?

 9. Sander

  Geniaal! Dat er mensen zijn die zulke ideeën kunnen bedenken!!

 10. tim

  Tja…..en nu. Blijft hetzelfde product, geen idee wat deze naamsverandering nu moet vernaderen. We blijven dit uitzending gemist noemen

 11. Mick

  Wat fijn, programma’s van uw belastinggeld op afgeschermde webpagina’s.

 12. Directeurtje

  Hebben ze toch naar mij geluisterd. Verstandig!

  https://www.mediacourant.nl/2020/01/npo-gaat-vijf-series-maken-met-partijen-als-netflix/#comment-4441166

 13. Nils Holgersson

  Nu nog op NPO Plus het volledige NPO-archief toegankelijk maken.

 14. Irma

  Ik snap de kritiek over de kwaliteit niet. Ik heb nooit probleem met het terugn kijken van programma’s. Vind het wel raar inderdaad dat je extra moet betalen voor iets waar je al voor betaald.

 15. Snap er niets vsn

  Ja wat raar. Ben vorig week naar de bioscoop geweest. Was een goede film dus ben ik gister weer geweest en guess what ik moest nog een keer betalen voor iets waarvoor ik al betaald had. Kan toch niet.

 16. StefanV

  Ik ondervind de laatste dagen problemen met het casten van NPO Start via Google Chromecast. Aangezien ik wél probleemloos YouTube-clips kan afspelen, denk ik dat het aan de NPO-app ligt. Opnieuw installeren heeft geen soelaas geboden: programma’s worden abrupt afgebroken; soms moet ik helemaal vooraan beginnen, inclusief reclame. Schiet niet op zo.

 17. Lies

  NouNou.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.