‘Nederland reageert seksistisch op Katja en Bridget’

Barbara Barend vindt dat zowel Katja Schuurman als Bridget Maasland heel erg seksistisch worden benaderd in de publieke opinie. Dat heeft ze vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Beide RTL-sterren kampen met een negatief imago, omdat ze als goedkoop en ordinair worden gezien. Bridget ligt onder vuur vanwege haar vrij kansloze gescharrel met de even ordinaire André Hazes jr. en Schuurman heeft nog altijd last van de recente geruchten over haar ‘seksvlucht’ met KLM.

Barend leest de verslaggeving in de media met ergernis. “Als je ziet wat Bridget allemaal over zich heen heeft gekregen, terwijl het een vrijgezelle vrouw was die met een 20 jaar jonger jongetje ging… Ja, er gaan heel veel mannen met 20 jaar jongere vrouwen.”

Ze wijst bijvoorbeeld op schuinsmarcheerder Marco Borsato. “Volgens mij is Marco Borsato met Iris Hond vreemdgegaan die 20 jaar jonger was. Het zal mij allemaal een zorg zijn, maar vrouwen worden zó anders behandeld daarin dan mannen.

Barend: “Wat Bridget ook toen ze met André ging over zich heen kreeg, in tegenstelling tot wat mannen over zich heen krijgen, dan vind ik dat bizar. Volgens mij krijgt Bridget veel meer stront over zich heen dan André.

Hetzelfde voor Katja Schuurman, aldus Barend. “Zij zegt dat ze van seks houdt, maar als mannen zeggen dat ze heel veel bedpartners hebben dan zijn ze cool en is er geen ophef. Katja heeft zo veel over zich heen gekregen en ik blijf dat echt heel bizar vinden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen