Corona bedreigt BN’ers: Roy Donders woont in Tilburg

Niet alleen voor gewone mensen, maar ook voor enkele bekende Nederlanders komt het levensbedreigende coronavirus nu wel heel dichtbij. Hitzangeres Marga Bult en realityster Roy Donders wonen vlakbij het ziekenhuis in Tilburg, waar de eerste Nederlandse coronapatiënt in quarantaine ligt. Vooral voor Donders is het nieuws echt even schrikken. “Ik heb toevallig ook een vriendinnetje in het ziekenhuis liggen, dus we zijn ook allemaal best vaak in het ziekenhuis nu“, zegt hij in Shownieuws.

Er heerst angst in Tilburg, een provinciestad op ruim anderhalf uur rijden van Amsterdam. “Mijn zussen appten me en mijn vriendinnen appten me lichtelijk in paniek. Er is wel een lichtelijke paniek in Tilburg op dit moment.”

Donders probeert het te relativeren. “Degene die opgenomen ligt in het ziekenhuis ligt volgens mij lekker in quarantaine, dus wat dat betreft is er nog niet zo veel aan de hand, maar het is natuurlijk wel schrikken als je ineens zo’n bericht krijgt dat er in je woonplaats iemand is die het heeft. Heel mijn familie woont hier.”

Ligt er iemand van zijn familie in het ziekenhuis? “Op dit moment ligt er niemand in het ziekenhuis gelukkig, dus wat dat betreft komt het allemaal wel goed, maar het is natuurlijk wel schrikken, want het is je eigen stad. Maar ik ben niet bang dat mijn moeder of mijn zus of wie dan ook ineens het coronavirus krijgt.”

Het coronavirus slaat vooral bij ouderen genadeloos toe. Marga Bult is dan ook behoorlijk bezorgd. “De eerste besmetting in Nederland is ‘n feit! Man in Tilburg besmet met coronavirus. Tien kilometer van ons huis…“, schrijft ze op Twitter.

Ook 3FM-presentator Herman Hofman maakt zich enige zorgen. Hij was onlangs in Tilburg. “Kut. Waar denk je dat ik carnaval vieren was.”

Andere BN’ers

Bekende Nederlanders vinden dat we de rust moeten maken. Songfestival-prominent Cornald Maas ergert zich eraan dat Teletekst het nieuws in hoofdletters brengt. “Echt, Teletekst, het is allemaal verontrustend etcetera, maar temper de overkill, het hoeft NIET in KAPITALEN.

Erik van Muiswinkel vraagt zich vooral af waar de coronaman straks opduikt. “Zou onze allereerste Corona-patiënt morgen bij DWDD, Op1 of Jinek zitten?

Presentatrice Floortje Dessing heeft al geleden onder het coronavirus. Haar programma ging gisteren niet door vanwege de coronashow op NPO 1. Tijdens de uitzending twitterde ze: “Terwijl Nederland z’n adem in houdt dompel ik mezelf in de muziek van Bears den, een van mijn favoriete bands voor einde wereld, in de AFAS live..  Straks buiten weer met m’n neus het nieuws in duiken, nu nog even doen alsof de buitenwereld niet bestaat…

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen