Carrière Ben Saunders in slop: ‘Geen manager meer’

Negen jaar na het winnen van The Voice of Holland is er weinig over van de carrière van Ben Saunders. Hij heeft geen manager meer, woont ergens tegen de Duitse grens aan en treedt weinig op. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Korte tijd was het succes van Saunders ongekend, maar al snel kwamen hij en zijn familie behoorlijk negatief in het nieuws. “Ik werd zo’n beetje dagelijks gebeld door de bladen. Ik heb mijn telefoon weggedaan, maandenlang kon niemand me bereiken.

Het was het begin van het einde. “Ik heb er veel van geleerd. De thuisbasis moet goed zijn, dat zorgt voor rust. Dat geeft mijn vrouw mij.

De zanger verhuisde helemaal naar Arnhem. “Daar woonde de vrouw van mijn dromen. Het is een leuke stad hoor.

Saunders heeft nu gezinsgeluk, maar geen manager meer. “Ik heb geen manager meer, geen mensen die meebepalen, niemand die zegt of het wel of niet mooi is. Ik werd geleefd in die tijd, het was zo druk dat ik niet meer zelf na kon denken.

Toch hoopt hij op een gegeven moment weer terug in de schijnwerpers te keren. “Ik snap dat mensen denken dat ik ben gestopt, want ik zocht de aandacht een tijd niet meer op. Nu staan er weer wat nieuwe dingen op stapel, zoals nieuwe muziek maken en een cover van een liedje uit jaren 90.”

Saunders heeft ‘geen concreet plan’. “Maar denk niet dat ik geen ambitie heb. Ik zou graag weer vaker optreden. Zingen verleer je niet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen