Alexander Klöpping: ‘Songfestival hoort bij RTL of SBS’

Alexander Klöpping vindt dat het Eurovisie Songfestival niet thuishoort op NPO 1, maar op een commerciële zender als RTL 4 of SBS 6. Dat laat hij weten op Twitter. Klöpping zag op internet beelden voorbijkomen van het Melodifestivalen, de Zweedse voorronde van het Songfestival die wordt uitgezonden door de publieke omroep aldaar. “Zweden heeft een heel Songfestival VOOR ZICHZELF. Sowieso is het tijd dat John de Mol nationale voorrondes voor z’n rekening gaat nemen.

De Blendle-baas vervolgt: “Dan kan AVROTROS bedankt worden voor bewezen diensten en kan Eurovisie door bij de commerciëlen (waar het hoort).”

Het komt Klöpping direct op kritiek te staan. Cornald Maas breekt in en zegt: “Waar het niet hoort. Of, op z’n minst: waar het niet heen kan. Commerciëlen zijn niet aangesloten bij EBU. En trouwens – John de Mol was al betrokken bij nationale voorronde (bij publieke omroep).

Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker: “En ter aanvulling: Voor een nationale selectie als Melodifestivalen heb je grote namen — artiesten, song writers, componisten, producers — die bereid zijn om in Nederland in competitie met elkaar te gaan.

Klöpping: “Ok ok ok, jullie hebben gelijk. Dom idee.

Bakker: “Hee, Klöpstra zegt het wel gewoon eerlijk. Echte vent!

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen