Songfestival-Sietse geeft tips: ‘Zo kom je aan kaarten’

Ongelooflijk veel mensen grepen begin december naast kaartjes voor het Eurovisie Songfestival tijdens de eerste verkoopronde van het liedjesfestijn. Vanmiddag om 12.00 uur begint de tweede verkoopronde via het officiële verkoopkanaal tickets.songfestival.nl. Maar hoe maakt men nou het meest kans op kaartjes? Sietse Bakker, de grote man achter het festival, gaf gisteren tips in de uitzending van Shownieuws. “Wees er op tijd bij, dus voor 12.00 uur in de wachtrij“, begint hij.

Iedereen die voor 12.00 uur op de link naar het bestelscherm heeft geklikt, krijgt door middel van loting door het systeem om exact 12.00 uur een willekeurige plaats in de wachtrij toegewezen. Een dag van tevoren klaar zitten levert dus geen plek vooraan in de wachtrij op.

Geïnteresseerden die ná 12.00 uur de link aanklikken, sluiten achteraan in de rij. Welke plek men precies in de wachtrij heeft, krijgt men niet te zien.

Sietse Bakker adviseert om voor álles shows in de wachtrij te gaan staan. “Ga ook in de wachtrij staan voor alle negen shows, want we hebben een familieshow, een juryshow en natuurlijk de liveshow en dat keer drie, want we hebben twee halve finales en een finale, dus ga voor die shows in de wachtrij. Dat kan op je computer, op je telefoon en op je tablet.”

Hij begrijpt dat veel mensen teleurgesteld worden. “Uiteindelijk hebben we veel minder kaarten dan dat er interesse is en dat betekent dat veel mensen teleurgesteld worden. Dat is natuurlijk jammer, maar ja: op Ahoy zit een dak en er kunnen maar zo veel mensen in.”

Eind maart volgt nog een derde ronde met de laatst beschikbare kaarten.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen