Qmusic-baas ‘supertrots’ op prijs voor beste zender

Niet het machtige Talpa Radio met zijn vier grote radiozenders of één van de NPO-zenders, maar Qmusic is gisterenavond op het RadioGala van het Jaar naar huis gegaan met de Marconi Award voor beste radiozender van het jaar. En daar is zenderbaas Dave Minneboo (nu Q maar voorheen Radio 538) behoorlijk trots op. “Ik ben supertrots op deze prijs. We scoorden het afgelopen jaar al het hoogste marktaandeel ooit sinds de oprichting van Qmusic“, laat hij weten.

Hoe kan het dat Qmusic zo’n recordjaar achter de rug heeft? “Dat doen we met de ochtendshow met Mattie en Marieke, die maar blijft groeien. Met Domien Verschuuren die als een vis in het water is met de middagshow. En niet te vergeten, de enige echte hitlijst van Nederland, de Top 40.

De Top 40, die nu door Qmusic dus gezien wordt als één van de drie grote succesnummers van de zender, is nota bene afkomstig van Radio 538. Die liet de hitlijst gaan vanwege een geschil over de financiën.

Minneboo tijdens de prijsuitreiking: “Ik heb de eer om hier te mogen staan maar het is natuurlijk een prijs voor onze hele club die al 15 jaar bouwt aan de zender.

Qmusic begon in 2005 als eerste feelgoodzender in Nederland en kreeg al snel een prominente plaats in het radiolandschap met onder andere de introductie van het Foute Uur en het populaire radiospel Het Geluid. Q won de prijs voor beste radiozender eerder al in 2008 en in 2015.

De afgelopen tien jaar ging de prijs verder naar Radio 538 (2009), NPO 3FM (2010), BNR Nieuwsradio (2011), NPO Radio 1 (2012), Sky Radio (2013), NPO Radio 5 (2014), Qmusic (2015), Radio 538 (2016), Radio 10 (2017) en NPO Radio 2 (2018).

Overigens viel Qmusic dubbel in de prijzen, want Marieke Elsinga verzilverde voor de tweede keer op rij de Zilveren RadioSter Vrouw. “Ik heb een onwaarschijnlijk kort jurkje aan en moest net dat trappetje op. Heeft Wilfred Genee in ieder geval een leuke avond”, grapte Elsinga toen ze de prijs in ontvangst nam op het podium van Theater Gooiland in Hilversum.

Ik heb elke ochtend weer megaveel zin om weer naar Mattie te gaan en een radioprogramma te maken. Als ik om 5 over 9 uur klaar ben heb ik al meer gelachen dan veel mensen op een hele dag. Ik win deze prijs niet alleen. Ik had hier niet gestaan zonder het fantastische team van de ochtendshow.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen