Qmusic-baas ‘supertrots’ op prijs voor beste zender

Geplaatst op vr 31 jan 2020 om 10:00

Niet het machtige Talpa Radio met zijn vier grote radiozenders of één van de NPO-zenders, maar Qmusic is gisterenavond op het RadioGala van het Jaar naar huis gegaan met de Marconi Award voor beste radiozender van het jaar. En daar is zenderbaas Dave Minneboo (nu Q maar voorheen Radio 538) behoorlijk trots op. “Ik ben supertrots op deze prijs. We scoorden het afgelopen jaar al het hoogste marktaandeel ooit sinds de oprichting van Qmusic“, laat hij weten.

Hoe kan het dat Qmusic zo’n recordjaar achter de rug heeft? “Dat doen we met de ochtendshow met Mattie en Marieke, die maar blijft groeien. Met Domien Verschuuren die als een vis in het water is met de middagshow. En niet te vergeten, de enige echte hitlijst van Nederland, de Top 40.

De Top 40, die nu door Qmusic dus gezien wordt als één van de drie grote succesnummers van de zender, is nota bene afkomstig van Radio 538. Die liet de hitlijst gaan vanwege een geschil over de financiën.

Minneboo tijdens de prijsuitreiking: “Ik heb de eer om hier te mogen staan maar het is natuurlijk een prijs voor onze hele club die al 15 jaar bouwt aan de zender.

Qmusic begon in 2005 als eerste feelgoodzender in Nederland en kreeg al snel een prominente plaats in het radiolandschap met onder andere de introductie van het Foute Uur en het populaire radiospel Het Geluid. Q won de prijs voor beste radiozender eerder al in 2008 en in 2015.

De afgelopen tien jaar ging de prijs verder naar Radio 538 (2009), NPO 3FM (2010), BNR Nieuwsradio (2011), NPO Radio 1 (2012), Sky Radio (2013), NPO Radio 5 (2014), Qmusic (2015), Radio 538 (2016), Radio 10 (2017) en NPO Radio 2 (2018).

Overigens viel Qmusic dubbel in de prijzen, want Marieke Elsinga verzilverde voor de tweede keer op rij de Zilveren RadioSter Vrouw. “Ik heb een onwaarschijnlijk kort jurkje aan en moest net dat trappetje op. Heeft Wilfred Genee in ieder geval een leuke avond”, grapte Elsinga toen ze de prijs in ontvangst nam op het podium van Theater Gooiland in Hilversum.

Ik heb elke ochtend weer megaveel zin om weer naar Mattie te gaan en een radioprogramma te maken. Als ik om 5 over 9 uur klaar ben heb ik al meer gelachen dan veel mensen op een hele dag. Ik win deze prijs niet alleen. Ik had hier niet gestaan zonder het fantastische team van de ochtendshow.

Foto: Qmusic
11 Reacties op “Qmusic-baas ‘supertrots’ op prijs voor beste zender”


 1. rollins

  Supertrots op een medium uit het bakelieten tijdperk. De enigen die nog radio luisteren zijn zij in een hospice wachtend op hun dood vlak nadat ze de Mikro Gids hebben opgezegd. Het probeert zichzelf in stand te houden door een beetje te circle jerken, maar in werkelijkheid is radio een station dat al jaren- en jaren geleden gepasseerd is.

 2. Zomaar een persoon

  Saaiheid wordt beloond.

 3. StefanV

  Ik beoordeel radiozenders niet op DJ’s of leuke belspelletjes, maar op de muziek die ze draaien. Wat dat betreft is Qmusic echt een verschrikking. De hele dag draaien ze veilige formulepop uit de hitlijsten. Steeds weer dezelfde sound, steeds weer dezelfde voorspelbare akkoorden, steeds weer dezelfde nummers; soms zelfs 2-3 keer op een werkdag. Zelfs voor muziekbehang is het nog te saai.

 4. Ron

  Onbegrijpelijk dat deze studentikoze radiozender een prijs heeft gewonnen. Ze komen maar niet van dit imago af. Het is campusradio door en voor studenten, meer niet. Een beetje 538tje spelen.

 5. Misutoria

  Beste zender?!
  De herrie die je erop hoort is net zoals vele andere radio stations te verschikkelijk voor woorden. Het is herrie om mensen bewust geest dodend te maken en het heeft werkelijk waar niets met muziek te maken. Allemaal emotieloze en inhoudsloze snel en goedkoop geproduceerde herrie. In de jaren 80 werd nog tenminste echte pop muziek gemaakt.

 6. Mohamed

  Nederlandse radio is een grote treurnis van compleet inwisselbare kindermuziek en zakkenvullende schijtlollige DJ´s
  Als er geen jingles waren dan zou niemand weten welk station op staat omdat ze overal dezelfde bagger draaien.

 7. Piepmuis

  Als je Sanne Duncan Maroon5 Goldplay de hele dag wil horen moet je voor QMusic gaan. Ongelooflijk. Steeds dezelfde platen.

 8. Veronica

  RADIO = NPO RADIO 2

 9. henk

  Die hele Gouden Radio Ring stelt werkelijks niks meer voor. Geen van de 5 programma`s was de ring waardig. Q Music de beste zender? Lasat me niet lachen. Simpel, plat, plastic, saai

 10. DAB+

  Is hier sprake van een échte winnaar of was Qmusic gewoon aan de beurt omdat de andere stations de prijs al eens gewonnen hadden?

  Quote; “De afgelopen tien jaar ging de prijs verder naar Radio 538 (2009), NPO 3FM (2010), BNR Nieuwsradio (2011), NPO Radio 1 (2012), Sky Radio (2013), NPO Radio 5 (2014), Qmusic (2015), Radio 538 (2016), Radio 10 (2017) en NPO Radio 2 (2018).”

 11. Joop55

  Qmusic is net als 538/Slam!/3FM/SkyRadio de tumor voor je oren, niks meer niks minder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.