NPO vergeeft Twan Huys: rest seizoen Buitenhof-host

De NPO vergeeft Twan Huys zijn mislukte graaipoging bij RTL en sluit hem weer in de armen. Hij mag de rest van het seizoen, samen met Pieter Jan Hagens, het programma Buitenhof presenteren. Dat heeft de VPRO laten weten. Buitenhof is een samenwerkingsverband tussen AVROTROS, BNNVARA en VPRO, maar kent nu slechts twee presentatoren. Hugo Logtenberg, die namens BNNVARA presenteert, heeft het nu echter te druk met de wekelijkse presentatie van Op1.

Huys zal nu de rest van het seizoen Logtenberg vervangen. “Het is eervol toe te treden tot het presentatieteam van Buitenhof, de bakermat van de televisiejournalistiek.”

Ondanks deze mooie schnabbel zit Huys voorlopig nog steeds zonder vast programma. Voor zijn volstrekt mislukte RTL Late Night-avontuur gaf hij de presentatie van Nieuwsuur op, maar daar hebben ze het presentatieteam alweer rond.

Het pijnlijke was dat Huys zijn lage kijkcijfers bij RTL niet alleen aan het RTL-effect te danken had, maar vooral aan zichzelf. Hij is veruit de minst capabele talkshowhost die RTL ooit in huis heeft gehad.

Toch heeft het Huys-avontuur RTL goud geld gekost. Zijn overstap was het afscheidscadeautje van Erland Galjaard, die nu werkzaam is bij Talpa.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen