Marieke Elsinga wil nu écht meer vrouwen op de radio

Geplaatst op do 30 jan 2020 om 17:05

Marieke Elsinga vindt dat het nu echt eens tijd wordt om meer vrouwen toe te laten op belangrijke plekken in de Nederlandse radiowereld. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in Jinek. Elsinga vindt dat er echt een ernstig tekort is. “Er zitten gewoon onwaarschijnlijk weinig vrouwen op prominente plekken op de Nederlandse radio. Deels omdat vrouwen en meisjes weinig voorbeelden hebben om naar tegenop te kijken en denken: ik hoor een vrouw op de radio, dat wil ik ook wel gaan doen.”

Radiobobo’s hebben daar een verantwoordelijkheid, vindt ze. “Dus ja: programmadirecteuren, ga ervoor om meer vrouwen op prominente plekken te programmeren. Dat gebeurt wel: Radio 2 heeft best wel wat vrouwen, ook 3FM heeft aardig wat vrouwen en ook in die aardige dagprogrammering.”

Radio Veronica heeft Celine Huijsmans. “Ja, maar die zit ook weer in de sidekickrol. Het is top dat Celine er is. Mattie en ik doen duopresentatie, dus ik ben niet de sidekick van Mattie, maar ook hierin: ik schuif niet. Daar hebben we het niet eens over gehad, want Mattie is veel beter ook met schuiven, dus doe jij het alsjeblieft, maar voordat ik met Mattie radio ging maken schoof ik wél alleen een programma. Alleen toen zat ik ook weer weggestopt in de weekend- of nachtprogrammering.”

Er moeten gewoon meer vrouwen op de Nederlandse radio, besluit ze. “Je rijdt de grens over naar België of Italië – we waren van de week nog in Oostenrijk voor werk – en ik hoor allemaal vrouwen, ook overdag.”

Er zijn genoeg Nederlandse vrouwen op de radio, maar vaak bij BNR en Radio 1, maar vrouwen op muziekstations… Programmadirecteuren moeten het aandurven.”

Foto: RTL
46 Reacties op “Marieke Elsinga wil nu écht meer vrouwen op de radio”


 1. Marcel

  Ik wil meer vrouwen in mijn bed. Is dat ook nieuws?

 2. Sum

  Ik zie en hoor vooral een andere reden waarom er zo weinig vrouwen op de radio zijn: het gebrek aan humor, de saaiheid en het gebrek aan zelfspot.
  Vrouwen en radio is geen goede combi in mijn ogen. Als het luisterpubliek vrouwen op de radio had gewild was dat al tientallen jaren geleden gebeurd.

 3. Harry

  Vrouwen worden gewaardeerd omwille van hun aantrekkelijke uiterlijk.
  Op gezeur van vrouwen zonder dat dat gecompenseerd wordt door het zien van hun uiterlijk zit niemand te wachten.

 4. Pieterke

  Je kunt dat wel willen maar de luisteraar bepaalt.
  En die wil het niet.

 5. Jelle

  Volgens mij is dit domweg een kwestie van interesse: dj is toch een technisch vak, iets wat minder vrouwen interesseert. Al zijn ze er natuurlijk wel. (Maar zelfs Marieke geeft toe minder goed te zijn in schuiven dan haar mannelijke cohost). Vergelijk het met een baan in de kinderopvang: mannen zijn over het algemeen minder geïnteresseerd in werken met kinderen tussen 0-4 (al zijn er ook hier uitzonderingen) en dus werken er meer vrouwen in deze sector. Kun je jammer vinden, of zelfs erg, maar zo is het nu eenmaal hier.

 6. Geronimo

  Als het leuk werk is dan vinden vrouwen altijd dat ze te weinig kansen krijgen.

 7. ELDorado

  Juist, je hoort ze nooit klagen dat er te weinig staanplaatsen zijn op de vuilniswagen.

 8. snoezigkleinhertje

  Die toiletten van die radiostudio moeten toch ook worden schoongemaakt ?
  Dat werk doen vrouwen dus ze werken er wel degelijk.

 9. OMG

  Wat ze ook vergeet is dat zowel mannelijke als vrouwelijke luisteraars minder graag naar een vrouwenstem op de radio horen.

  Het is jammer dat Kristel van Eijk niet meer op landelijke radio te horen is, zij kon zelf schuiven én leuke radio maken.

 10. Curryworst

  Het pratende paard heeft ook een mening.
  Lekker belangrijk.

 11. Meneer Kaktus

  Meer vrouwen in de caravan!

 12. Mohamed

  Ach krijgen we dat groen linkse D66 gendergezeik weer en elkaar maar papapagaaien met z´n allen

 13. Mohamed

  ik bedoel napapagaaien

 14. Gerrie

  Nee, je bedoet napapegaaien.

 15. Gerrie

  En ik bedoel bedoelt.

 16. Trumpnep

  meer vrouwen op de radio en tv, zal tijd worden.

 17. AlexF-Arnhem

  Dus als je een va-gina hebt moet je dus op de radio .

 18. Jahhj

  Annemieke Wellin is een groot talent dat nooit is doorgebroken. Radio gemaakt bij verschillende zenders maar omdat het een vrouw is houdt het op.

 19. Ponykop

  Zij heeft in ieder geval een kop voor de radio.

 20. Likmnkloten

  Lekker boeiend wat Marieke vindt, ze is al tien jaar vrijgezel en dat is niet zonder rede!

  De natuur corrigeert zichzelf!

 21. Er ist wieder da

  “Vrouwen” geen paarden!!!

 22. J.J. de Koningh

  Maar wie is die man naast Mattie?

 23. Fons

  Moeilijk

 24. ome H

  Haal Giovanca maar

 25. Kees H

  Eens OMG! Vrouwenstem is minder prettig om naar te luisteren op radio als DJ. Daarentegen klinkt dit wel goed bij bijvoorbeeld Radio 1 en het nieuws. Hier is ook onderzoek naar gedaan. Lieke Veld etc. was toch niet om aan te horen op Q.

 26. Sjaak Treksticker

  Gevaar met dit soort figuren is dat ze opeens overal verstand van denken te hebben.. en als ze dat maar lang genoeg blijven roepen, het op een gegeven moment ook als waarheid gezien zal worden…

 27. Fred

  Ik wil vooral dat die lelijke domme marieke onder een truck belandt

 28. Arie Schoenlepel

  Zou Marieke een paar jaar geleden nog Mark hebben geheten??!!

 29. Bears’den

  https://www.avrotros.nl/gouden-radioring/gemist/detail/item/het-gouden-radioring-gala-2019/

  Livestream Radioring

 30. Jaap Aap

  Lekker interessant, de mening van een vrouw. Notabene marieke, degene waarop niemand zit te wachten met haar irritante kutstem.

 31. Joop55

  Je kan beter pap in je broek krijgen dan luisteren naar Elsinga.

 32. Berens

  Marieke is een lekker weijf en zo is het maar net.
  Het zou haar sieren die zwakbegaafde flapdrol Mattie terug te geven aan de samenleving en hem lekker een baantje bij de sociale werkplaats te laten vervullen in plaats van de hele tijd haar een beetje lopen te etteren en te vervelen de kleine irritante losbol met z’n schelle leeghoofdige gelach.
  Zo. Dat moest ik even kwijt.

 33. Apfelflapf

  Die Elsinga is het zoveelste bitchy type in de media . Ik zit er niet op te wachten .

 34. Dr. Bibber

  De uitzondering daargelaten maar het zal natuurlijke selectie zijn, ik zie ook bijvoorbeeld bijna geen mensen met een kleurtje naar een klassiek concert gaan. Gewoon verschillende interesses, niets mis mee.

 35. Dr. Bibber

  Ik gun overigens iedere vrouw elk baantje: riooltechniek, rattenvanger, slachter, minister president…

 36. Dominee Bonk

  Waarom werkt Marieke Elzinga niet gewoon in een manege, waar zij zich als een vis in het water zou voelen? Is maar een vraag hoor, ik zie altijd het dier in de mens. Amen.

 37. valerie

  Ik wil talent / goede presentator of DJ op de radio. Of het nou man of vrouw (of wat dan ook op vandaag) is maakt me niet uit. Marieke is het toppunt van nep, samen met Mattie is het zo verschrikkelijk.

 38. 4608351 5 Willem Thomas d

  Wat een nationale hype ellende heeft ons politiek correct denken nu weer over ons uitgestort?! Laat de sekse buiten de keus wie het beste voor de klus zou zijn. Deze ziekelijke feministische drammerij komt steeds meer de keel uit. Hysterie is de slechtste raadgever!

 39. Klabklab

  PFFFF. Mogen de luisteraars bepalen wat ze willen horen. Of daar een gleuf in zit is totaal niet relevant en nog minder relevant is het wat Marieke Elzinga vind.

 40. xander

  @valerie helemaal eens. Raar dat er toch mensen naar luisteren. Maar ja de Kuip zit ook elke week weer vol.

 41. William

  Ik snap dat al jaren niet. In Vlaanderen is dat al tientallen jaren zo. Op alle zenders zowel publieke en commerciële omroep. Ook op jongerenzender komen de vrouwen voluit aan de bak. Ik vraag me dus echt af, waarom niet in Nederland?

 42. Snake Charmer

  Omdat Nederland best wel met veel dingen ver loopt behalve met diversiteit.

  Zap alleen maar rond op TV en je ziet bijna alleen maar witte mannen en zodra er iemand anders is dan moet je de reacties lezen.

 43. Suzy Wang

  De gouwe cockring had ze toch gewonnen?

 44. QenQ

  Als mattie weg valt kan zij het niet dragen
  Leunt te veel op zij bekent zijn

 45. Vincent Geruk

  Ik zou haar doen

 46. Arie Schoenlepel

  @Vincent 21:04
  ‘hem’bedoel je?? Mark Elsinga. Wat een bouwwerk is het toch. Sterkte Vincent. Pak de vaseline er maar vast bij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.