Marieke Elsinga wil nu écht meer vrouwen op de radio

Marieke Elsinga vindt dat het nu echt eens tijd wordt om meer vrouwen toe te laten op belangrijke plekken in de Nederlandse radiowereld. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in Jinek. Elsinga vindt dat er echt een ernstig tekort is. “Er zitten gewoon onwaarschijnlijk weinig vrouwen op prominente plekken op de Nederlandse radio. Deels omdat vrouwen en meisjes weinig voorbeelden hebben om naar tegenop te kijken en denken: ik hoor een vrouw op de radio, dat wil ik ook wel gaan doen.”

Radiobobo’s hebben daar een verantwoordelijkheid, vindt ze. “Dus ja: programmadirecteuren, ga ervoor om meer vrouwen op prominente plekken te programmeren. Dat gebeurt wel: Radio 2 heeft best wel wat vrouwen, ook 3FM heeft aardig wat vrouwen en ook in die aardige dagprogrammering.”

Radio Veronica heeft Celine Huijsmans. “Ja, maar die zit ook weer in de sidekickrol. Het is top dat Celine er is. Mattie en ik doen duopresentatie, dus ik ben niet de sidekick van Mattie, maar ook hierin: ik schuif niet. Daar hebben we het niet eens over gehad, want Mattie is veel beter ook met schuiven, dus doe jij het alsjeblieft, maar voordat ik met Mattie radio ging maken schoof ik wél alleen een programma. Alleen toen zat ik ook weer weggestopt in de weekend- of nachtprogrammering.”

Er moeten gewoon meer vrouwen op de Nederlandse radio, besluit ze. “Je rijdt de grens over naar België of Italië – we waren van de week nog in Oostenrijk voor werk – en ik hoor allemaal vrouwen, ook overdag.”

Er zijn genoeg Nederlandse vrouwen op de radio, maar vaak bij BNR en Radio 1, maar vrouwen op muziekstations… Programmadirecteuren moeten het aandurven.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen