Linda de Mol had lagere cijfers Eva Jinek niet verwacht

Linda de Mol had niet verwacht dat Eva Jinek zo moeizaam uit de startblokken zou komen met haar talkshow op RTL 4. Dat zegt de SBS 6-ster vandaag in gesprek met het AD. De algemene verwachting was dat Jinek haar opvolger op NPO 1 zou verpulveren, maar inmiddels wankelt haar positie als talkshowkoningin. Ook De Mol is daar best verbaasd over. “Het is allemaal zó onvoorspelbaar geworden. Ik dacht echt dat Eva Jinek elke avond glansrijk van Op1 zou winnen.”

Voorlopig wint Op1 week na week van Jinek. “Dan onderschat je toch hoeveel mensen gewoon heel trouw naar de NPO kijken“, aldus De Mol.

Naar welk programma kijkt De Mol zelf? “Ik moet wel zeggen dat ik zelf kijk naar de gasten die er zitten en welke onderwerpen worden besproken.”

Ineens valt dan op dat de presentatie niet de doorslaggevende factor is, constateert ze. “De presentator is toch van ondergeschikt belang geworden. Het gaat me er niet meer om of Giovanca Ostiana, Carrie ten Napel of Eva Jinek daar zit.”

Jinek zet wisselende cijfers neer op de late avond van RTL 4. Waar ze dinsdag en woensdag voor het eerst twee avonden op rij meer kijkers scoorde dan Op1, zette ze donderdag bijna een nieuw laagterecord neer.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen