Jinek stort in na twee goede dagen, bijna laagterecord

Er is echt geen peil meer te trekken op de scores van Eva Jinek. Waar ze op NPO 1 jarenlang steevast tegen de één miljoen kijkers aanschurkte, is haar kijkcijferverloop op RTL 4 een stuk grilliger. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na twee goede dagen – op dinsdag en woensdag scoorde ze voor het eerst twee dagen op rij meer kijkers dan Op1 – stortte ze donderdag in tot 613.000 kijkers (17 procent), de op een na minst bekeken score van haar RTL-talkshow tot nu toe.

De minst bekeken score van de RTL-Jinek is nog altijd 600.000 kijkers (17 procent) voor de uitzending op donderdag 16 januari. Deze score, en de score van gisteren, behoren tot de minst bekeken scores van Jinek van de afgelopen jaren.

Concurrent Op1 nam de leiding op de late avond gisteren weer over. Die talkshow kwam uit op een score van 855.000 kijkers (25 procent), een beetje zoals Jinek voorheen scoorde op NPO 1.

Eén ding is zeker: de talkshowoorlog tussen NPO 1 en RTL 4 is nog altijd niet bepaald. Het lijkt erop dat Op1 op de Voice-avond na de net iets sterkere partij is, maar meer dan ooit lijken de gasten aan tafel en de lead-in – en in het geval van Op1 de presentatoren van dienst – van invloed op de scores van beide programma’s.

Voorafgaand aan de talkshowstrijd gaf Jinek onomwonden aan dat zij die graag wil winnen, maar dat blijkt in de praktijk iets lastiger dan ze waarschijnlijk zelf had gedacht.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen