‘Grote drie’ Talpa, NPO Radio en Q jubelen over 2019

Geplaatst op di 21 jan 2020 om 14:30

De grote drie in de radiowereld, Talpa Radio, NPO Radio en Qmusic, jubelen over hun prestaties in 2019. Nu de cijfers over november en december binnen zijn, maken ze de balans op en hebben ze stuk voor stuk enthousiaste persberichten rondgestuurd. De kleinste van het drietal, Qmusic, spreekt over het beste jaar ooit in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar. De zender wijst op het succes van het duo Mattie en Marieke in de ochtend en nieuwkomer Domien Verschuuren in de middag.

Zenderbaas Dave Minneboo: “We sluiten dit jaar af als het beste jaar voor Qmusic ooit. Dit toont aan dat we met een heldere programmering, met onder anderen Mattie & Marieke, Domien en de Top 40 een herkenbaar geluid laten horen waar luisteraars graag op afstemmen. Ik ben ongelofelijk trots op het hele team.

Door naar de NPO. Die zender wijst erop dat NPO Radio 2 nu al een jaar lang onafgebroken marktleider is. Radiobaas Jurre Bosman: “Ik ben er trots op dat zoveel luisteraars afstemmen op de radiozenders van de NPO. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar de belangstelling voor ons groeiende podcastaanbod flink zien toenemen. Dit aanbod zullen wij ook dit jaar samen met de omroepen verder uitbreiden.

En tot slot Talpa-baas Marc Adriani: “We kijken terug op een goed jaar en zijn tevreden met de resultaten. En dat is een groot compliment voor alle collega’s van 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica.

Hij vervolgt: “Frank Dane heeft zich bewezen als een waardige opvolger van Edwin Evers, Radio 10 is de snelste groeier in 10+, 20-49 jaar en 30-59 jaar. Sky Radio is ongekend populair vanwege de non-stop formule en de kerstperiode. En de start van het programma Veronica Inside zorgt voor een flinke groei in de avondspits bij Radio Veronica. We hebben zin in 2020!

Adriani wijst op het commercieel marktleiderschap van 538. “De radiozender is met afstand de nummer één van Nederland en ook de ochtend- en middagshow van 538 staan aan de top.

Foto: Qmusic
19 Reacties op “‘Grote drie’ Talpa, NPO Radio en Q jubelen over 2019”


 1. Ben Zine

  Wij van WC Eend…

 2. gea

  En hoe is het nu met Kaj van der Ree?

 3. Bart

  Onzin is at Marc Adriano zegt over de 538 ochtend maar vooral middagshow.

 4. MediaPrak

  Ja Marc, in de doelgroep Bergweg scoort 538 heel goed…

 5. Ron

  De zelf-feliciteer reacties komen weer los van alle radiozenders. En vooral met een positieve insteek alles benaderen terwijl dat in sommige gevallen helemaal niet zo positief is. 3FM wordt zelfs doodgezwegen door Bosmannetje. Het malle eppie station van de NPO. Doet voor spek en bonen mee, maar heel serieus nemen we het niet.

 6. Geen nieuws

  Zag gisteren dit https://www.rtlz.nl/opinie/video/4987046/lex-harding-npo-vernieuwing-rtl-plat-amusement filmje voorbij komen… moet zeggen dat hij bepaalde punten wel gelijk in heeft betreft radio enz…

 7. 123

  @gea: Nou, dit dus: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4991671/kaj-van-der-ree-victim-blaming-rutgers-seksueel-geweld-misbruik

 8. jaja

  en allemaal lekker selectief winkelen in de cijferbrij.

 9. Sandra

  Het zijn vooral Mattie en Marieke zelf die hele dagen aan het jubelen zijn.Ik kan nog geen 10 minuten naar dat radioprogramma luisteren en dan ben ik al horendol.
  Marieke vind ik prima maar Mattie die alleen kan teren op het succes van een ander maar wel keihard mee jubelt….vreselijke gast.

 10. RaymondVL

  Ik snap sowieso niet dat Sky Radio zo popie jopie is. Elke dag dezelfde muziek en vanaf november wordt je helemaal murw gebeukt met dezelfde kerstherrie als 10 jaar geleden. Representatief voor het muffe Nederklandse klootjesvolk?

 11. .

  T.o.v. dezelfde periode vorig jaar heeft Radio538 243.000 luisteraars verloren en 100%NL 118.000. Q-music heeft 207.00 en Radio1 68.000 unieke luisteraars gewonnen. De andere stations variëren van een winst van 59.000 (Radio4) tot een verlies van 114.000 (3FM). Opvallend is dat Radio2 een marktaandeel heeft van 17,7% en toch maar 2.924.000 luisteraars. ( ter vergelijking: Sky Radio heeft een marktaandeel van 10,5% en 3.546.000 luisteraars).

 12. P v VO...

  maar de muziek op 538 is een flop

 13. P v VO...

  sky staat in bedrijven aan en winkelcentra , thuis luister geen hond

  Radio 10 is de grote winnaar, omdat Nederland vergrijst en de 50 plusser niet mee gaat in de hedendaagse muziek Daarom blijven ze hangen in de jaren 70 en 80

 14. Wendy

  Maar wie is die man nou naast Mattie?

 15. Normaal Persoon

  Wendy haha k ga stuk

 16. Normaal Persoon

  Ik luister het liefst naar 538.

 17. 🇱🇺Johnny 👀

  Tja..

 18. AlexF-Arnhem

  Nog wakker John ;-)

 19. AlexF-Arnhem

  weetje het is gewoon weer tijd voor nieuwe dingen.

  In het begin wou 538 ook niet aan de videoclips. Er was zelfs een vergadering, nee video clips moeten we niet.

  uiteindelijk toch clips en iedere radio met beeld heeft tegenwoordig.

  Gewoon weer tijd voor wat nieuws.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.