‘Grote drie’ Talpa, NPO Radio en Q jubelen over 2019

De grote drie in de radiowereld, Talpa Radio, NPO Radio en Qmusic, jubelen over hun prestaties in 2019. Nu de cijfers over november en december binnen zijn, maken ze de balans op en hebben ze stuk voor stuk enthousiaste persberichten rondgestuurd. De kleinste van het drietal, Qmusic, spreekt over het beste jaar ooit in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar. De zender wijst op het succes van het duo Mattie en Marieke in de ochtend en nieuwkomer Domien Verschuuren in de middag.

Zenderbaas Dave Minneboo: “We sluiten dit jaar af als het beste jaar voor Qmusic ooit. Dit toont aan dat we met een heldere programmering, met onder anderen Mattie & Marieke, Domien en de Top 40 een herkenbaar geluid laten horen waar luisteraars graag op afstemmen. Ik ben ongelofelijk trots op het hele team.

Door naar de NPO. Die zender wijst erop dat NPO Radio 2 nu al een jaar lang onafgebroken marktleider is. Radiobaas Jurre Bosman: “Ik ben er trots op dat zoveel luisteraars afstemmen op de radiozenders van de NPO. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar de belangstelling voor ons groeiende podcastaanbod flink zien toenemen. Dit aanbod zullen wij ook dit jaar samen met de omroepen verder uitbreiden.

En tot slot Talpa-baas Marc Adriani: “We kijken terug op een goed jaar en zijn tevreden met de resultaten. En dat is een groot compliment voor alle collega’s van 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica.

Hij vervolgt: “Frank Dane heeft zich bewezen als een waardige opvolger van Edwin Evers, Radio 10 is de snelste groeier in 10+, 20-49 jaar en 30-59 jaar. Sky Radio is ongekend populair vanwege de non-stop formule en de kerstperiode. En de start van het programma Veronica Inside zorgt voor een flinke groei in de avondspits bij Radio Veronica. We hebben zin in 2020!

Adriani wijst op het commercieel marktleiderschap van 538. “De radiozender is met afstand de nummer één van Nederland en ook de ochtend- en middagshow van 538 staan aan de top.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen