DWDD hoeft Tim Knol niet te bellen voor een cover

De Wereld Draait Door barst van de rubriekjes waarin bekende artiesten liedjes zingen van een ander, maar Tim Knol laat zich niet langer voor dat soort items lenen. Ze mogen hem voor zijn eigen muziek bellen en anders kunnen ze het schudden. Dat geeft hij aan in de Volkskrant. Knol ergert zich aan verzoeken van media die hem te pas en te onpas een cover willen laten zingen. Om die reden is hij naar eigen zeggen ook steeds minder vaak als gast te horen op de radio.

Het hoeft allemaal niet meer zo van Knol. “Op de radio spelen is hartstikke leuk, maar alleen als je je eigen liedjes mag spelen.”

Radioshows of tv-shows als DWDD kunnen een coververzoek op hun buik schrijven. “Vroeger werd vaak gevraagd of ik een liedje wilde coveren uit de Top 2000, op de radio of in De wereld draait door. Op de radio heb ik zo vaak covers gezongen. Stond ik Fireflies van Owl City te spelen. Dat vond ik helemaal niks.”

Ik was wel dankbaar als ik mocht komen optreden, maar ik kies nu meer voor mezelf. Dan denk ik: wat heb ik eraan op de lange termijn?

Eerder liet Knol weten dat hij ook niet beschikbaar is voor het Eurovisie Songfestival.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen