‘Coen Swijnenberg moet voorbeeld nemen aan Jan Smit’

Radio 538-ster Coen Swijnenberg zou er goed aan doen om een voorbeeld te nemen aan zijn eveneens oververmoeide mediacollega Jan Smit. Dat heeft NPO Radio 2-dj Ruud de Wild gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. Smit heeft ervoor gekozen om zijn agenda nóg een paar maanden vrij te maken en concentreert zich puur en alleen op het Eurovisie Songfestival. Swijnenberg zou er ook voor kunnen kiezen om zijn werk slechts in zeer beperkte mate op te pakken, aldus De Wild.

Waar Smit alles heeft afgezegd behalve het Eurovisie Songfestival, zou Swijnenberg ervoor kunnen kiezen om volgende maand wél naar Das Coen & Sander Fest te gaan, maar verder nog even thuis te blijven, aldus De Wild.

De radiomaker: “Weet je wat Lex Harding, de eerste baas van 538, altijd zei? Ik ben een keer overspannen geweest en toen zei hij: ‘Misschien moet jij alleen iets leuks doen hier, dus je radioprogramma of iets wat je wel leuk vindt, en dan weer naar huis gaan en dan zien we dat een paar maanden aan.’ Ik denk dat Coen lekker naar dat Fest moet komen en dan weer naar huis moet gaan. Dan kom je er vanzelf weer in.

Hoe gaat het nu eigenlijk met Swijnenberg? Radiocollega Sander Lantinga: “Met Coen gaat het naar omstandigheden goed. Het gaat elke dag een beetje beter, maar nog niet goed genoeg om drie uur per dag radio te maken.”

Vandaag is Edwin Evers voor het laatst te horen als vervanger van Swijnenberg. Vanaf maandag neemt Barend van Deelen weer het stokje over.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen