‘Baantjer heel duur voor RTL vanwege jaren-80-decor’

De magere kijkcijfers van de Baantjer-revival met Waldemar Torenstra zijn éxtra pijnlijk voor RTL 4, omdat de serie zich in een andere tijdsgeest afspeelt en dat hoge kosten met zich meebrengt. Dat vertelt de hoofdrolspeler in Veronica Magazine. Om een serie af te laten spelen in een ander decennium – in dit geval de jaren 80 – moeten er veel kosten gemaakt worden voor een geloofwaardig decor. “De standaard lag heel hoog, dat was heel moedig van de producent“, zegt Torenstra.

Drama is al duur van zichzelf, maar drama dat zich in een andere tijdsgeest afspeelt al helemaal. “RTL 4/Videoland heeft ervoor gekozen om iets te maken dat zich in een andere tijd afspeelt. Dat wordt heel weinig gedaan in Nederland, omdat het zo kneitertje duur is. Lovenswaardig dat we dit zo mochten doen.

Er was niet veel budget meer voor special effects en stuntmensen. “Alle actie was een uitdaging, bijvoorbeeld die bus die op zijn kant ligt. Dat was een echte oude ME-bus. Ik flikker letterlijk die bus in omdat er een hendel afbreekt tijdens het draaien. Zoiets mag eigenlijk niet gebeuren, maar dat is actie draaien in Nederland. ‘Dit is het busje gasten, hier moeten jullie het mee doen’.

De verwondingen vielen mee. “Ik had geluk dat ik nog een vuist in de zijkant kon slaan, anders was ik headfirst naar beneden gedonderd.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen