Angela de Jong voelt zich soms net als Kuthoer

Geplaatst op vr 17 jan 2020 om 12:30

Angela de Jong voelt zich af en toe net als De Kuthoer, het hoofdpersonage uit de gelijknamige telefilm met Katja Herbers die onlangs werd uitgezonden op NPO 3. Dat zegt de gezaghebbende AD-diva in de AD Mediapodcast. De Jong ligt de laatste tijd echt van alle kanten onder vuur, omdat mensen haar vele tv-optredens behoorlijk dubieus beginnen te vinden. Kritiek gaat tegenwoordig vaak ook gepaard met onbenullen die online ongefilterd de meest afschuwelijke verwensingen uitspreken.

Herbers’ personage in de film, Femke, is ook columnist en wordt dagelijks overspoeld met de meest nare anonieme berichten. Ze besluit bloederig wraak te nemen op alle mensen die haar digitaal kapot maken. “Je hebt de verkeerde kuthoer een kuthoer genoemd“, zegt ze dan.

Af en toe identificeert De Jong zich wel eens met De Kuthoer. “Als iemand de film De Kuthoer heeft gezien, dan weet je wat er af en toe in je hoofd omgaat. Prima, hoort er ook bij. Dat was een telefilm over een columnist die zo veel haat en verwensingen naar haar hoofd krijgt op Twitter en dat te veel leest. Sommigen mensen appten mij: ‘Het lijkt wel of ik naar jou zit te kijken.’ Maar het was niet op mij gebaseerd.

De Jong laat haar aardappelschilmesje voorlopig gewoon liggen waar die hoort, namelijk naast de afstandsbediening op de bank, maar kan zich wel voorstellen dat Femke (De Kuthoer) helemaal over de zeik ging.

Ze zegt: “De kritiek doet je heus wel wat, want ieder mens wil leuk en aardig gevonden worden, maar tegelijkertijd neemt het zulke groteske vormen aan dat ik denk: ah jongens, wat zijn jullie met z’n allen ontzettend zielig.”

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (9 januari)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (9 januari)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (9 januari)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (10 januari)
Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’ (10 januari)
Humberto Tan vindt Angela de Jong racistisch (11 januari)
Angela de Jong wil naar Op1, wordt afgezegd (11 januari)
‘Angela de Jong is AD’s nieuwe oliebollencatastrofe’ (12 januari)
Winston Gerschtanowitz: ‘Invloed Angela overschat’ (12 januari)
Youp wordt gek van ‘nationale testbeeld’ Angela de Jong (13 januari)
Vervelend: mediastorm overviel Angela in zware week (14 januari)
Marcel van Roosmalen: ‘Angela geil van kijkcijfers’ (16 januari)
Angela de Jong: ‘Marcel kwam bij me slijmen na DWDD’ (16 januari)

Foto: YouTube, RTL
29 Reacties op “Angela de Jong voelt zich soms net als Kuthoer”


 1. Bah

  Kuthoer.

 2. Bessems

  Mensen denken dat je alles maar kunt zeggen en de meesten trekken meteen hun keutel in als hun doelwit voor ze staat. Dan is het ineens niet meer zo anoniem.

 3. Anne

  Wat een verloederend taalgebruik hier.
  Steeds meer tokkie niveau

 4. Hozea VIII

  Wie wind zaait…

 5. Joop55

  Angela is definitief bij mij afgeschreven. Ze valt nu onder de Gordons, Wendy’s en Jandino’s.

 6. Thierry Bardot.

  Wat een verloederend taalgebruik hier.
  Steeds meer tokkie niveau allemaal PVV en FvD volgelingen.

 7. Bertus

  Het zou een tv-criticus sieren flink minder op tv te zijn…. Dan zeg ik t netjes en diplomatiek …Artis zoekt nog een nijlpaard … Dan zeg ik t heel grof…

 8. David

  Dan passen mediacourant en Angela goed bij elkaar toch?

 9. Bart M.

  Om commentaar/kritiek te leveren op anderen en hun programma’s moet je beter zijn dan voornoemde. Dat is Angela zeer zeker niet en daarom is haar mening niet relevant en gelijk aan afkatten. Kinnesinne vanaf de Maas.

 10. Bertus

  @bart m : van mij mag die corpulente mevrouw best een mening hebben maar volgens mij is niet in de laatste plaats zijzelf veel te veel gewicht aan haar meninkje gaan hangen ….jammer dat Ans zichzelf niet op de hak durft te nemen of gewoon eens een paar avonden een boek gaat lezen in plaats van popi jopi te doen op de verrekijk

 11. Xylon

  Dat krijgt u ervan wanneer u ten bate van uw broodheren doelbewust carrières heeft kapot zitten schrijven met die genadeloze Gifpen van u Mevrouw de Fake recensente c.q. Fake columniste van het Algemeen Fake Dagblad !.. U kunt nu zeggen of schrijven wat u wilt, het zal niet meer goed komen met uw eigen Fake carrière !.. U bent immers onbetrouwbaar geworden en iedereen heeft u nu door, u bent door uw eigen valsheid nu zelf flink door de mand gevallen en terecht !.. U kunt maar beter gewoon in dienst treden bij dat open riool rubriek van tv Bertelsmann vanuit Luxembourg !.. U zou namelijk niet misstaan daar bij dat valse stinkzooitje daar Mevrouw Gifslang !..

 12. Respect ✌️

  Kan wel uitdelen maar niet incasseren, is ongeschikt.

 13. NPOMAN

  Misschien kan Angela troost gaan zoeken bij Jinek in ”t programma, ’t zijn toch hartsvriendinnen?

 14. Dries Roel Vink

  Kunnen we verdomme eens een dag geen aandacht aan die overgewaardeerde dikke hamster besteden?!?!

 15. NPO kijker 6

  Ga vanavond maar uithalen bij Jinek

  Flesje wijn erbij en zuipen maar.

 16. Dries Roel Vink

  @ Thierry Bardot
  Het is tokkieniveau (aan elkaar geschreven) en niet tokkie niveau!

  En op grond waarvan leg jij een relatie tussen het tokkieniveau en PVV- en FvD-volgelingen? Met zo’n vooringenomen opmerking maak je in elk geval duidelijk dat je zelf niet de slimste bent en dan druk ik me nog voorzichtig uit.
  Kennelijk weet je niet dat een derde van de FvD-kiezers hoogopgeleid is, een kwart is laagopgeleid (de tokkies in jouw beleving) en de rest van de kiezers ligt daar qua opleiding tussen.

 17. .

  Anne, een trol onwaardig.

 18. Normaal Persoon

  @Joop55 Ik ben het eens dat ze bij de Gordon’s en Wendy’s hoort, maar hoezo Jandino?

 19. Max

  En weer een bericht over Angela en weer haatreacties en scheldkanonades, wat natuurlijk de bedoeling is van deze berichten. Gelukt. Op naar het volgende Angela bericht.

 20. Kees

  Je BENT ook een kuthoer

 21. Peter Wingender

  Tip voor Angela: begin er dan ook niet over. En het zijn niet altijd scheldende reageerders die iets over je zeggen. Denk daar ook eens over na.

 22. FlyingLotus

  Ik heb ‘hier’ en ‘daar’ wat moeite met het taalgebruik. Weet alleen nog niet of het nu juist ‘ ‘hier’ of juist ‘daar ‘is waar ik moeite mee heb.

  Misschien dat de avond duidelijkheid brengt.

  (wel grappig dat alle reacties van mij eerst beoordeeld moeten worden)

 23. Lies

  Lieve Angela. Je gaat je toch serieus niet verlagen door je te identificeren met die film/serie waar van ik de titel niet ga herhalen?
  Laat je niet in een hoek drukken, doe gewoon waar je goed in bent!
  Dit gaat nergens over.

 24. Remco

  Stop er dan ook maar helemaal mee en doe iets waar je écht goed in bent Angela. Ga gewoon lekker koken voor je gezinnetje dan doe je tenminste ook weer eens iets nuttigs voor de maatschappij. Je zou namelijk daarmee niet alleen je eigen gezinnetje een enorm plezier kunnen doen. Want je bent langzamerhand buitengewoon strontvervelend aan het worden, haast om uit te kotsen zelfs!

 25. Richard de Bie

  Angela de jong heeft ook een mening boeiend

 26. Mathijs

  Ik heb besloten om geen reacties meer te lezen op mc ik ga voor een positief 2020

 27. Sjaak

  Grappig dat de NPO’ers op deze site nog steeds boos zijn over Angela bij Jinek en niet in OP1.

 28. Ruben

  Angela is niet alleen maar een kuthoer maar ook een onuitstaanbare, arrogante zijkwijf!

 29. Peter Selie

  Angela kan goed schrijven en dat is het, niets meer want ze heeft eens scherpe pen en visie op tv. Helaas is ze verbaal gewoon niet sterk. Het AD is blij met alle exposure en deze dame niet vies van aandacht dus van de slimste mens tot praatprogramma’s deze dame komt opdraven. We hebben interesse in haar mening maar niet op tv over programma ‘s waarover ze schrijft. Daarnaast en nu gaat ze te ver om haar gevoelens als persoon te gaan delen. Dat kan ons als lezer totaal niet boeien en hiermee bewijst ze zichzelf geen goede dienst want hieruit blijkt dat ze wat aandachtsziek is en maar al te graag in de schijnwerpers staat en dat siert deze dame niet. Het vervolg op het oliebollen debacle is hiermee een feit,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.